Zdeněk Hřib se opájí na Václaváku. A byl jste tam i večer, když je tma? ptají se lidé

Prostitutky, dealeři, narkomani, kapesní krádeže a čilý obchod s drogami i kouty páchnoucí močí a vylitým pivem. Zdeněk Hřib (Piráti) vidí hlavně rostoucí lípy, zeleň, závlahu dešťovou vodou a novou dlažbu. Dva pohledy na Václavské náměstí, které nemohou být rozdílnější. „Konečně to tu začíná vypadat k světu,“ tetelí se primátor. „Vydejte se tam večer a v noci,“ radí mu Pražané.

„Václavák, to je zóna prokletí. Ty, i když držíš tašku v ruce, zmizí vzápětí. Václavák, to je Broadway pro chudý. Ať kam chceš, míříš, tam se smíříš se svým osudím. A nemáš nárok,“ zpívala Iveta Bartošová v roce 1992 o nechvalně proslulém místu centra Prahy.

Ani po třiceti letech se toho moc nezměnilo. Zdeněk Hřib, jenž vždycky vidí sklenici plnou, i když zeje prázdnotou, je ale opačného názoru. A Václavák vidí jako výkladní skříň, kterou nám celý svět závidí.

Praha stojí, ale Zdeněk Hřib se zajímá o to, jak se vám líbí vizualizace náměstí s novou dlažbou.

„Byl jsem omrknout, jak se daří novým lípám na Václavském náměstí. Přibývají tu dvě úplně nová stromořadí! Krásně se zelenají, je to nádhera,“ rozplývá se primátor, který se k jednomu stromu také lísá a vypadá při tom, jako by snad i popil pár předražených škopků v nedaleké holírně pro turisty.

„Díky závlaze dešťovkou z retenčních nádrží by to tak mělo vydržet. I okolní nová dlažba místu sluší. Konečně to tu začíná vypadat k světu!“ završil své kochací okénko Hřib.

Na to konto mu lidé vzkázali, že by bylo fajn se sem vydat i se soumrakem a v noci, kdy se tu dějí věci, které zrovna dvakrát nezdobí. 

O „krásách“ Václaváku zpívala také Iveta Bartošová.

„Na Václavském náměstí, ostudě Prahy, se daří nejen lípám, ale smažkám, dealerům, bordelům a jiné svoloči. Tak toho jste si, doufám, taky všiml. Ale z toho teče všimné, takže zbývá se fotit jen se stromy,“ nešetřil primátora jeden z diskutérů pod facebookovou momentkou s lípou.

Jeho výtku nechal Zdeněk Hřib tradičně bez odpovědi. Když se mu to nehodí do krámu, on ani jeho armáda asistentů a poradců na to nereagují.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:01 čtvrtek 8. září 2022. Anketa je uzavřena.

  • 73
  • 34
  • 24
  • 15
  • 10
  • 5