Hřib vtipkoval na internetu. Podbízel se Slovákům, Pražany neohromil a zbytek ho nepochopil

K sobotním volbám na Slovensku se vyjadřovala velká část politiků v Česku a svou troškou do mlýna chtěl přispět také pražský primátor Zdeněk Hřib, který ovšem, jak už se u jeho profilů stává pravidlem, příliš pozitivních ohlasů nezískal. Lidem ve slovenštině vzkázal, že je primátorem třetího největšího slovenského města, a poděkoval jim za volební účast. Pražané, kteří už svého primátora znají, si vystačili jen s nechápavým kroucením hlavou, hůře už na tom byli Slováci, kteří rozhodně nesdíleli smysl pro humor primátora a jeho poradců.

Ten, kdo sleduje Zdeňka Hřiba na sociálních sítích, musel v neděli mírně znejistět, když se na Twitteru objevil podivný vzkaz, ve kterém jakýsi primátor třetího největšího slovenského města hodnotil skončené volby na Slovensku.

Účet, o němž si do té doby všichni mysleli, že patří pražskému primátorovi, najednou někteří považovali za „fejkový“. O tom, že nemůže jít o profil vrcholového politika, byli přesvědčeni především ti, kteří Hřiba na sociálních sítích do té doby vůbec nesledovali. Naopak Pražané o pravosti příspěvku nijak nepochybovali, od jejich primátora už je nemůže prakticky nic překvapit.

Po příspěvcích se světelnými meči přišla další poměrně bizarní komunikace, v tomto případě ještě navíc ve slovenštině.

Ne všichni pochopili, jak Hřib svůj příspěvek myslel. Narážel na to, že v Praze žijí desítky tisíc Slováků, kteří se letos navíc mohli korespondenčně voleb také zúčastnit. Prahu jako „třetí největší slovenské město“ nazval v roce 2019 slovenský exprezident Andrej Kiska.

Že se v tomto případě PR poradci netrefili, dokazuje skutečnost, že dobrý vtip většinou není třeba lidem vysvětlovat, jenže to musel admin dělat téměř celé vlákno. Zároveň je otázkou, jak moc se lidé u příspěvku skutečně bavili, protože reakce primátora příliš nešetřily.

„Pane primátore, originalita za každou cenu nemá vždy pozitivní ohlas,“ vzkázal Hřibovi v komentáři Tomáš Urbanec.

Vtip na úkor Slováků možná nezafungoval, ale alespoň se primátor radoval z toho, že je napsaný správně, protože ho překládal jeho bývalý spolužák z lékařské fakulty. Nicméně i tak se ho někdo ptal, zda mu to nepřekládala Krnáčová.

„Není Hřib jako hřib,“ Pražané mohou od svého primátora čekat leccos.

Na Slováky, kteří v rámci čtení informací o volbách ve své domovině narazili na tuto zprávu, čekal jistý kulturní šok. Pražané si naopak na podobné „výkony“ Zdeňka Hřiba začínají zvykat.

Je škoda, že se primátor snaží více bodovat svými příspěvky na sociálních sítích, které mu navíc spravují jeho poradci, případně získávat laciné body na YouTube či účastí v show Extrémní starosta, kterou má starosta Řeporyjí Pavel Novotný. 

Pražané by ocenili, kdyby se primátor více angažoval při řešení problémů s Airbnb, vyprázdněnou tržnicí v Holešovicích, případně aby takzvaná pivní kola z hlavního města zmizela definitivně, a ne aby se při zákazu v centru jen přesunula do Karlína.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 úterý 30. června 2020. Anketa je uzavřena.

  • 105
  • 50
  • 37
  • 33
  • 30
  • 27