Zdeněk Hřib nastoupí v nemocnici jako dobrovolník. Kdy se stejně jako on zachovají všichni ti Šmuclerové?

Během čtvrtečního dopoledne oznámil pražský primátor, že bude od úterý jako dobrovolník vypomáhat v jedné z pražských nemocnic. Své rozhodnutí odůvodnil tím, že chce v krizové situaci nabídnout pomocnou ruku. Zdeněk Hřib je vystudovaný lékař a má potřebnou kvalifikaci. Řízení města podle něj nebude nijak ohroženo. „Jsme v tom všichni společně, bez rozdílu,“ napsal na sociálních sítích.

Epidemická situace v České republice je stále vážnější a mnohé nemocnice jsou na limitu vlastních kapacit. Chybí lékaři i zdravotní sestry. Pomocnou ruku nemocnice hledají, kde se jen dá. Dobrým příkladem jde nyní i pražský primátor Zdeněk Hřib, který jakožto vystudovaný lékař oznámil, že od příštího týdne nastoupí v jedné z pražských nemocnic jako dobrovolník.

„Od úterý budu pomáhat v jedné z pražských nemocnic jako dobrovolník. Podobně jako mnoho dalších chci v této těžké době nabídnout pomocnou ruku. Lidé v nemocnicích teď potřebují veškerou naši podporu,“ napsal primátor na sociálních sítích, kde za to sklízí velké uznání od Pražanů.

„Řízení města je zajištěno. Budu se i nadále účastnit jednání krizového štábu i městské rady. Hlavně teď chci ale pomoci a zužitkovat svou lékařskou kvalifikaci. Jsme v tom všichni společně. Bez rozdílu,“ pokračoval na Facebooku Hřib, který dlouhodobě vyzýval nejen obyvatele hlavního města, ale všechny Čechy, aby se chovali solidárně a zodpovědně.

Že by na podzim mohla být situace v Česku velmi vážná, primátor předpovídal již na jaře, kdy se velmi obával druhé vlny šíření nákazy.

„Na základě žádosti nemocnic a po obeznámení se s možnostmi studentů jsem dnes podepsal první pracovní povinnost. Pomoci ale může kdokoliv, ať už v nemocnici, přes Červený kříž, darováním plazmy, nebo jen ohleduplností k ostatním,“ vyzval primátor.

„Skvěle, pane primátore. Já nastupuji příští týden do naší Karlovarské krajské nemocnice na infekční oddělení. Hotel, kde pracuji jako zdravotní sestra, se podle nařízení zavírá, tak mám časový prostor pro pomoc, která je nyní tak potřeba,“ napsala Hřibovi jedna jedna ze zdravotních sester, která se rovněž rozhodla dobrovolně pomoci přetíženému zdravotnictví.

Pochvalu Hřib dostal i od svého stranického šéfa Ivana Bartoše, který ocenil, že jde primátor příkladem.

Zdeňka Hřiba často kritizujeme v situacích, kdy věříme, že nejedná správně nebo pouze provádí líbivá gesta. V tomto případě, i kdyby se jednalo jen o PR, je to věc, která má skutečně smysl a napodobit by ho mohli i ostatní.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:05 pátek 19. února 2021. Anketa je uzavřena.

  • 103
  • 56
  • 24
  • 20
  • 14
  • 14