Tramvajový boom je moje práce, tetelí se Hřib: Zajeďte si na Anděl, pane primátore

Přichází jaro a s ním i šňůra výluk a nutných oprav. Při jejich plánování zase vedení Prahy přemýšlelo, to se musí nechat. Pokud si Zdeněk Hřib (Piráti) lámal hlavu, jak cestování po metropoli co nejvíce znepříjemnit a z těžce zkoušených míst udělat ještě větší peklo, povedlo se mu to na jedničku. Příkladem budiž hlavně smíchovský Anděl a jeho okolí. Hlavně že se primátor jako akční hrdina vozí po novém úseku v pražské Holyni a bije se prsa, jaký boom že to zařídil.

„Věděli jste, že Praha zažívá tramvajový boom? Podívejte, co už se povedlo a co nás ještě čeká! Dobrá práce, Adame Scheinherre,“ pochválil Zdeněk Hřib sebe i náměstka pro dopravu v souvislosti s otevření kilometrového tramvajového úseku z Barrandova do Holyně. 

Bohužel při své tour tramvají minul těžce zkoušená místa, na která se léta kašlalo a kašle, například smíchovský Anděl a jeho okolí. 

Jako by nestačilo, že místo je centrem narkomanů, kteří se tam stahují z celé Prahy. S příchodem prvních jarních dní se tu rozjely čilé stavební práce v okolí nádraží Na Knížecí, kde vzniká nová čtvrť. Ideální čas na to oznámit sérii výluk, které Anděl „dorazí“. 

Když k tomu přičteme fakt, že okolí obchodního centra teď praská ve švech i kvůli přílivu lidí z Ukrajiny, kteří tam řeší nákupy i výběry z bankomatů a další záležitosti, stává se z této lokality vskutku příjemné místo k životu.

Zdeněk Hřib a jeho rubrika Vzpomínání na doby dávno minulé

Hřib, jehož by řešení krizí na přesně takových místech mělo před volbami pálit nejvíce, se Andělu vyhýbá obloukem. Místo toho raději postuje vizualizace pražských náměstí s novou dlažbou a několika stromy a čeká, kolik příspěvek dostane lajků a jak se Pražanům líbí nové lavičky.

Co na to, že jim ze zastávek vzal lavičky s reklamními poutači, které měly hyzdit tvář metropole, a lidé teď nemají kde sedět a v horším případě ještě moknou.

Také je teď hodně nutné dokola mluvit o nutnosti tramvají na Václavském náměstí. Na něm evidentně primátor také dlouho nebyl osobně. Jinak by viděl, že absence MHD v dolní části je tím nejmenším problémem...

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 7:53 čtvrtek 11. srpna 2022. Anketa je uzavřena.

  • 59
  • 41
  • 20
  • 15
  • 12
  • 10