Než „vidlák ze Slavičína“ Zdeněk Hřib odletěl, ohlásil úklid haraburdí u svého domu

Má toho moc! I když pozemek u jeho domu v pražských Kyjích hyzdí tuny odpadu a haraburdí, pořádku se sousedé Zdeňka Hřiba (Piráti) jen tak nedočkají. Kvůli nedostatku času se k odklízení dostal teprve nedávno a nepořádek zmizel jen zčásti. Primátor to omlouvá nedostatkem času i nečinností původního majitele, který se k harampádí nechce znát. Do toho taky „musí“ stíhat zahraniční cesty a výlety, aktuálně je na milovaném Tchaj-wanu.

„Přímá letecká linka mezi Prahou a Tchaj-pejí je na dobré cestě. Poté, co se dořeší dostatek letadel pro dálkové lety a uklidní se situace okolo covidu-19, měla by být zavedena. Mám z toho radost,“ rozzářil se Zdeněk Hřib, toho času na Tchaj-wanu, kam opět vyrazil utužovat vztahy a poznávat krásy ostrova, kde to má tak rád.

„Zástupci China Airlines, tedy tchajwanského leteckého přepravce, v čele s předsedou, ji podporují. Název China Airlines se vztahuje k tchajwanskému úřednímu názvu Republic of China, což nemá nic společného s kontinentální Čínou,“ ubezpečil pražský primátor.

Před svou zahraniční cestou se pochlubil tím, že konečně začal něco dělat s „virtuálním smogem“ na pozemku u svého domu v pražských Kyjích.

„Práce stále a intenzivně probíhají. Na pozemku kolem domu zůstává dřevo, základ vozíku na auta, vrak vozu a polorozpadlý kiosek. To jsou věci, které původní majitel měl v únoru odvézt. Alespoň to tvrdil. Od té doby nekomunikuje,“ řekl pro web Život v Česku Hřib, který prý kvůli svým pracovním závazkům nemohl odklízecí práce provést dříve. 

„Na konci ledna si nějaké věci odvezl, to se ho ještě podařilo dohnat, aby trochu spolupracoval, od té doby nekomunikuje,“ vymluvil se primátor s tím, že odklízení hald nepořádku ještě nějaký čas potrvá. 

„Odpadky bylo nutné vyhrabávat i ze země. Celkem se odvezlo z pozemku více než 100 metrů krychlových odpadu. Některý nepořádek bohužel odstranit nejde. Třeba jakási věc, která je zarostlá do stromu,“ popsal údajné těžkosti s odklízením nepořádku Zdeněk Hřib

„Mrzí mě, že jsem se k tomu nedostal dříve. Původní vlastník měl lhůtu, do kdy měla skládka zmizet, jenže to se nestalo. Prostě co nevyklidil, to jsem musel na své náklady zlikvidovat. Na konci ledna tvrdil, že si ještě nějaké věci odveze, pak přestal zcela komunikovat,“ dodal pražský primátor pro Život v Česku.

Na odklízení si vzal apartní pracovní oděv, čítající také tričko s nápisem Vidlák se Slavičína, a nechal se zvěčnit s kolečkem, kterak tuží svaly a odváží suť a další nepořádek.

Což o to, promo Hřib zvládá velmi dobře, s praxí je to však o poznání horší. Pořádek u jeho domu, kam se prý jednou plánuje s rodinou nastěhovat, tímto tempem bude tak v roce 2025...

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 úterý 29. prosince 2020. Anketa je uzavřena.

  • 80
  • 29
  • 28
  • 25
  • 22
  • 21