Rozšlehat Prahu na salát, to vám jde, Zdeňo! Šéf Oktagonu Novotný šije do Hřiba

Hlavní město je samá uzavírka, primátor Zdeněk Hřib (Piráti) to ale považuje za svůj velký úspěch a znepokojeným obyvatelům Prahy radí, ať tedy radši jezdí metrem, jako to dělá on. Není divu, že mnozí řidiči už ztrácí trpělivost. Do klubu kritiků Zdeňka Hřiba vstoupil komentátor bojových sportů a spolumajitel organizace Oktagon MMA Ondřej Novotný (44). Rodáka z Ostravy pěkně rozčílila pokuta za „špatně zaparkovanou motorku“ a „Praha rozšlehaná na salát“!

Ondřej Novotný je považován za jednoho z největších expertů na bojové sporty v Česku. Velmi rád ale také komentuje dění na české politické scéně. Netají se například tím, že z hloubi duše nesnáší komunisty.

„Komunisti byli a jsou největší svině tohoto národa,“ napsal před časem na Twitteru Novotný, jehož největším „oblíbencem“ je předseda KSČM Vojtěch Filip.

„Soudruh Filip je odporná, zlá estébácká a komunistická svině a je naprosto šílené, že tohle bezpáteřní hovado se podílí na řízení země,“ naštval se na Filipa Novotný.

Nyní se dlouholetý komentátor, který pochází z Ostravy, ale Praha je jeho druhým domovem, zaměřil na pražského primátora Zdeňka Hřiba. Novotného totiž vytočila pro něj nesmyslná pokuta za „špatné parkování motorky“. Moderátor se přitom snažil vyjít vstříc ostatním řidičům a nezabírat zbytečně místo pro auta.

„To vám jde, Zdeňo, rozšlehat Prahu na salát, pro řidiče neudělat nic a pro motorkáře absolutně nic, rozestavět milion kuželů a mít kecy, jak máme jezdit tramvají,“ rozčílil se Novotný.

„Motorka městu odlehčuje, můj názor. Jezdím na ní všude, kde můžu, a myslím, že to mám celkem nakoukané, co se Evropy týká,“ dodal pak v diskuzi s fanoušky Novotný.

Že nesnáším řidiče? Blbost, říká Hřib

Pražský primátor Zdeněk Hřib je poslední dobou často kritizován za to, jak je hlavní město pod jeho vedením totálně neprůjezdné. Podle radní Alexandry Udženija (ODS) je to dost možná tím, že Hřib nesnáší řidiče. To ale primátor rázně odmítá.

Zároveň ale Pražanům radí, ať to dělají jako on a jezdí MHD.

„Že nesnáším řidiče, jak tvrdí paní Udženija, je fakt blbost. Tomu se musím jen smát. Je ale pravda, že po Praze nejraději využívám městskou dopravu, protože mi to přijde většinou levnější, rychlejší, pohodlnější, a ano, také šetrnější k životnímu prostředí a zdraví Pražanů,“ nechal se slyšet Zdeněk Hřib, který se nedávno také na sociální síti chlubil, že pro Pražany zařídil zdarma patnáctiminutovou jízdu na sdílených kolech.

Co se týče rozkopaných silnic v Praze, tak Hřib to považuje za svůj úspěch a tvrdí, že město převzal v prachbídném stavu.

„Zásadních oprav je letos víc než dříve. Prahu jsme převzali ve stavu, kdy byla péče o komunikace zanedbaná. Dluh na jejich opravách byl neuvěřitelných 30 miliard korun, jak vyčíslil náměstek pro dopravu Adam Scheinherr,“ říká pražský primátor.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:27 středa 5. ledna 2022. Anketa je uzavřena.

  • 96
  • 38
  • 16
  • 10
  • 9
  • 8