Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Hřib se pustil do Babiše kvůli dálnicím a přišla smeč: Řeš neprůjezdnou Prahu, demagogu!

    Zdeněk Hřib si rýpl do premiéra Babiše kvůli nedostavěným dálnicím. | foto: Instagram

    Oficiálně je primátorem hlavního města, už delší dobu se ale Zdeněk Hřib (Piráti) chová spíše jako stínový ministr dopravy či zahraničí. Nově se prostřednictvím sociálních sítích pustil do premiéra Andreje Babiše (ANO) a vyčetl mu nedostavěné dálnice. Okamžitě se Hřib dočkal kritiky za totálně neprůjezdné ulice v Praze. „Větší hovado ještě na pražském magistrátu nebylo,“ píše jeden z rozhořčených Pražanů.

    Zdeněk Hřib svůj instagramový profil často využívá k tomu, aby se tam veřejně pochlubil nepříliš významnými novinkami, které on nebo jeho kolegové vybojovali pro obyvatele Prahy.

    Nedávno to byla například bezplatná patnáctiminutová jízda na recyklovaných kolech. „Bude k tomu stačit jen Lítačka s alespoň měsíčním kuponem!“ oznámil hrdě Zdeněk Hřib na sociální síti.

    Občas si ale pražský primátor zahraje na experta přes dopravu a vyčte současné vládě nedostavěné dálnice. Jako hlavního viníka Hřib nyní označil premiéra Andreje Babiše.

    „Podívejte, jak pro nás všechny staví Andrej Babiš dálnice. Tohle je Pražský okruh u Modletic u benzínky vedle nábytkového skladu. Každý se tam může jet přesvědčit, jak tam hned silnice končí v poli, protože stavba okruhu se vůbec nehýbe. A to je vina vlády, která okruh (neboli dálnici D0) staví. Vlastně spíše nestaví,“ napsal nyní Hřib na Instagramu a přidal také fotografii, která působí jako parodie na několik měsíců starý snímek Andreje Babiše v tornádem zpustošených obcích na Moravě.

    „Pražský okruh je pro Prahu klíčovou dopravní stavbou, která by výrazně odklonila dopravu z centra a vedla ji okolo města. To by znamenalo méně hluku v místech, kde lidé bydlí, zdravější vzduch pro Pražany a pohodlně průjezdné silnice. Jenže Andreji Babišovi na Pražanech nezáleží,“ myslí si pražský primátor, podle něhož se Babiš nezajímal o vedení města ani v době, kdy Praze šéfovala Adriana Krnáčová.

    „Možná je načase, pane Babiši, abyste už k tomu pustil někoho, komu bude na lidech záležet,“ dodal Hřib.

    Zdeněk Hřib si rýpl do premiéra Babiše kvůli nedostavěným dálnicím.

    Pražané vzkazují Hřibovi: Zameť si před vlastním prahem!

    Netrvalo dlouho a Hřib se dočkal odezvy od vytočených Pražanů. Primátor je už delší dobu pod palbou kritiky a je mu vyčítáno to, že mu nezáleží nejenom na obyvatelích hlavního města, ale také že nemá v lásce všechny řidiče. Ti si v poslední době stěžují na totálně neprůjezdnou Prahu, která je nyní samá objížďka.

    „Zaráží mě, že máte tu drzost tady poučovat, co je špatně, zatímco si městské části rozhodly neotevřít sjezdy z okruhu, takže je poslední Vestec a pak až Zbraslav, takže bych si zametl napřed před vlastním prahem,“ píše Hřibovi jistý pan Lukáš.

    Negativními reakcemi se to pod Hřibovým statusem jen hemží. Zatímco v minulosti primátor za popichování politické konkurence získával hlavně plusové body, nyní se jeho slova obrátila proti němu.

    „Tohle má být odpověď na tristní dopravní situaci města Prahy? To je hodno školáka prvního stupně základní školy, pane primátore,“ vzkazuje Hřibovi Radim z Prahy.

    „Tys nám, Hřibe, jen zhoršil dopravu Prahou a parkování,“ přidává se pan Martin.

    Někteří se nebojí i ostřejších výrazů. „Větší hovado ještě na pražském magistrátu nebylo,“ píše na Instagramu Michal. Další zase Hřiba nazývají demagogem.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 15:00 úterý 18. ledna 2022. Anketa je uzavřena.

    • Super
      172
    • Trapas
      15
    • Haha
      10
    • Tvl
      7
    • Sladký
      6
    • Cože
      4
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

    Vezmeme vás na titulní stranu
    Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

    jít naiDNES.cz