Hřib objevuje svět. Z jeho statusu šílí politici i novináři. Proč mu neporadí jeho dobře placení poradci?

Primátor Zdeněk Hřib (Piráti) perlí na všech frontách. Tentokrát si naběhl na smeč svým zamyšlením nad tím, jakým způsobem se vlastně plní noviny a že se každý den podaří je naplnit.

Zatímco Pražany a ty, kdo do metropole dojíždějí za prací, zajímá třeba to, proč jsou silnice neustále ucpané a rozkopané, Zdeněk Hřib je fascinován úplně něčím jiným.

„Vždycky mě zajímalo, jak je možné, že se každý den stane přesně tolik věcí, aby se to vešlo do novin,“ podivoval se primátor pod jedním ze statusů svého stranického kolegy Mikuláše Ferjenčíka. 

Jeho zamyšlení snad předčí i legendární otázku, zda bylo první vejce, nebo slepice.

„A co teprve v době online,“ poznamenal na adresu Hřibova výroku bývalý mluvčí spravedlnosti Petr Dimun.

„Zajímavé, nad čím dumá,“ poznamenal Jan Chvojka, bývalý ministr za ČSSD.

„Má deset dobře placených poradců, proč mu to proboha nevysvětlí?“ pozastavuje se nad Hřibovým „moudrem“ šéfredaktor Reflexu Marek Stoniš.

Zdeněk Hřib je fascinován tím, že vycházejí noviny.

„Já vždycky říkám, že nemají mít čas se zamyslet. Jakmile se zamyslí, tak se odkopou...,“ přisadil si další „nevěřící Tomáš“, který nad primátorovými slovy jen nechápavě kroutil hlavou.

Jisté je jedno, chvíle na rozmyšlenou by Hřibovi prospěla. Na druhou stranu by světlo světa nespatřila podobná „moudra“, což by byla škoda. Velká škoda.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:50 sobota 29. února 2020. Anketa je uzavřena.

  • 113
  • 58
  • 28
  • 25
  • 23
  • 22