Vizuálním smogerem roku se stává Zdeněk Hřib: Takhle to po roce vypadá u jeho domu!

Naběhl si na vidle! Tváří se sice jako velký bojovník proti vizuálnímu smogu, ve skutečnosti je primátor Zdeněk Hřib (Piráti) jeho velmi výkonným producentem. V okolí jeho domu v pražských Kyjích se za rok nic moc nezměnilo a zahradu stále „zdobí“ vrak auta, rezavá vana a další haraburdí, ze kterého jsou podle TN.cz sousedé zoufalí.

Když se štáb televize Nova s kamerou po roce vydal na pozemek pražského primátora Zdeňka Hřiba, nestačil se divit. Primátor sliboval, že si najde čas a nepořádek v okolí domu v pražských Kyjích odklidí, jako v mnoha jiných případech zůstalo jen u slibů. 

Zahrada je na tom podobně jako loni, staré krámy tu „trůní“ dál.

Po pěti letech od koupi domu se na první pohled nezměnilo nic. Ubylo snad jen pár kusů harampádí. Starý novinový stánek, vrak dodávky, rezavý vozík, plechy a stará vana dál dlí na pozemku, který i s domem Hřib pořídil za 4,2 milionu korun. Domek přitom leží na krásném a klidném místě u Kyjského rybníka v Praze.

„Chodím tu už takových devět let a přijde mi, že se tu za celou dobu nic nezměnilo, akorát to chátrá,“ nechal se slyšet muž rozdávající v okolí letáky.

„Jeden den tu byly kontejnery, je to tak měsíc, pan Hřib tu ale nebyl,“ doplnil místní starousedlík. Práci prý ale neodváděla žádná speciální firma. 

„Já si pamatuju, že tak před půl rokem tady byl pán se synem, něco z domu odvezli, ale od té doby jsem tu nikoho neviděl,“ potvrdil pán ze sousedství.

„Není Hřib jako hřib,“ Pražané mohou od svého primátora čekat leccos.

„Je to hrůza, no,“ přisadil si jeden ze sousedů. „Myslím si, že by ten nepořádek měl jít pryč, protože to tu akorát hyzdí celou ulici,“ postěžoval si další.

Dřív se prý na pozemku dokonce pohybovala různá individua. „Bezdomovci tam prý dřív byli, teď se tam ale nikdo nepohybuje,“ zaznělo na adresu Hřibova domu a okolí.

Od úterý je Zdeněk Hřib ve čtrnáctidenní karanténě, protože u jeho náměstka pro bezpečnost Petra Hlubučka se prokázala nákaza covidem-19. 

Čas primátor tráví v odloučení od své rodiny, aby případně nenakazil svou manželku a tři děti. Jeho sousedé se modlí, aby ve vynuceném volnu sehnal firmu, která by k jejich radosti nepořádek na zahradě i v domě konečně odklidila. 

Dost možná už se tak děje. Primátor totiž nereaguje na SMS zprávy ani nezvedá telefon, asi má plné ruce práce...

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:36 sobota 17. října 2020. Anketa je uzavřena.

  • 48
  • 44
  • 36
  • 33
  • 31
  • 30