Hřib válčí s ODS: Doprava je na hlavu kvůli vám! Udženija: Jaký byl Svoboda, to můžete závidět

Komunální volby jsou na programu už letos na podzim a největší pozornost bude tradičně zaměřena na Prahu. Současný primátor Zdeněk Hřib by funkci nepochybně rád obhájil, zálusk si na ni ovšem dělá pražská buňka ODS, která si jde s Piráty tak trochu po krku. Nejvíce kvůli tristní dopravní situaci. Primátor teď dokonce vyjel na starostku Prahy 2 Alexandru Udženija, ztrhal jí zveřejněnou kampaň a prohlásil, že je Praha zasekaná proto, že se ODS v době svojí vlády raději věnovala šmelinám. „O reputaci, kterou má náš primátor pan Svoboda, si může Hřib nechat jen zdát,“ vzkázala mu.

ODS před volbami vyrukovala s ostrou kampaní vůči vládnoucím Pirátům. Spustila portál Prahanahlavu.cz, kde poukazuje na současné problémy hlavního města a slibuje jejich nápravu. 

Své k tomu na sociálních sítích řekla starostka Prahy 2 a známá tvář pražské ODS Alexandra Udženija. Postěžovala si, že nedávno absolvovala z Vinohrad cestu do Vysočan a za volantem strávila tři čtvrtě hodiny. 

„Dopravní uzavírky bez promyšlených objízdných tras jsou postavené na hlavu,“ rýpla si. 

A to se primátoru Hřibovi vůbec nelíbilo. Na hlavu je podle něj naopak kampaň ODS.

„Občas si musím fakt ťukat na čelo, když si pražská magistrátní opozice ODSÁNO stěžuje na to, že opravujeme silnice, mosty, lávky a chodníky. Vždyť právě vy jste se raději věnovali šmelinám, takže na údržbu jste neměli čas, a nechali nám 30 miliard dluh na opravě komunikací,“ vzkázal jí Hřib.

Přiložil k tomu článek z roku 2009 o tom, že pražská doprava kolabuje a konec uzavírek je v nedohlednu. A dodal, že byla situace kritická i za vlády ODS, ačkoliv do Prahy tehdy jezdilo méně aut. 

Není to navíc poprvé, co si za poslední dobu primátor do ODS rýpl a zmínil někdejšího primátora Pavla Béma nebo kmotry, kteří podle jeho tvrzení měli mít Prahu v té době pod palcem. 

Alexandra Udženija jeho výpad ponechala na sociálních sítích bez odezvy. Zeptali jsme se jí proto, co o slovech Zdeňka Hřiba o šmelinách a kmotrech myslí.

„Způsob komunikace primátora Hřiba je jeho vizitka. Jen bych ráda připomněla fakta: Pavel Bém není na magistrátě od roku 2010. A tím, kdo vyhnal kmotry a vrátil znovu magistrátu dobré jméno, byl pan primátor Bohuslav Svoboda, který má dodnes tu nejlepší reputaci mezi Pražany. O takové reputaci se může Hřibovi jen zdát,“ vzkázala ostře.

Alexandra Udženija

Komunální volby se odehrají na podzim, pravděpodobně na konci prvního týdne v říjnu jako ty poslední. Na komunální úrovni už se pomalu dávají dohromady koalice. 

Jak Alexandra Udženija prozradila v nedávném rozhovoru pro Expres, zamlouvá se jí myšlenka spojení koalice Spolu po vzoru kolegů z parlamentu. Naopak se nezdá, že by se hnutí STAN chtělo dát znovu do party s Piráty, kteří by tak mohli v boji o magistrát ztrácet.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:12 středa 8. června 2022. Anketa je uzavřena.

  • 12
  • 3
  • 2
  • 2
  • 2
  • 1