Stanjura zuřivě hájí vyhazov Klause ml. z ODS, radní Richter mluví o diletantismu

Svým jednáním dlouhodobě poškozoval dobré jméno strany, nerespektoval její hodnoty, principy a program. Předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura vyloučení Václava Klause mladšího hájí a říká, že jeho otec by udělal to samé, kdyby nešlo o syna. Strana v tomto ohledu rozhodně není jednotná. Bývalý starosta Prahy 10 a náměstek primátora Milan Richter je z rozhodnutí ODS rozčarován a mluví o diletantismu.

„Z rozhodnutí vedení ODS jsem velmi překvapen. Nejen na sociálních sítích, ale i v médiích se strhla diskuze o vyloučení Klause. Někdo s tím souhlasí, někdo ne. Já jsem ten, který s tím nesouhlasí,“ uvedl bývalý radní Milan Richter (ODS). 

„I když odhlédnu od polemiky, zda je to správné, nebo není, úplně základní věcí je, že vylučovat viditelného člena ODS a poslance parlamentu v den konání programové konference ODS, která startuje kampaň do Evropského parlamentu, je totální politický diletantismus,“ nešetřil ve svém projevu kritikou. Vyloučení Václava Klause mladšího vnímá jako velký krok zpět.

„Je přece jasné, že takový krok zastíní myšlenky a program ODS. A když se spojí chytré hlavy, tak to ještě oflekují Langerem v Olomouci. To už je slušný double!“ hřímá Richter, který má za to, že tohoto kroku budou špičky ODS i řadoví členové bez vlastního názoru brzy litovat. 

„Že má někdo z vedení strach ze schopných lidí, to snad mohu lidsky pochopit. Že někomu nesedí rétorika druhého, to také chápu. Že někoho napadne udělat takový zásadní politický krok, jako je vyloučení v den důležité konference, nemohu pochopit,“ pokračuje v kritice bývalý starosta Prahy 10.

„Že se takových politických hajdaláků najde víc, mě překvapilo. Ale že to udělali všichni, to už je fakt hustý,“ dodal Richter.

Vedení ODS si stojí za svým. Předseda poslaneckého klubu Zbyněk Stanjura v pořadu Interview Plus promluvil mimo jiné o interním průzkumu strany, ve kterém se měl Klaus mladší objevit jako nejpopulárnější politik strany. 

„Byla to krádež. My jsme si objednali a zaplatili průzkum a nikomu jsme nedali svolení k publikaci. Ale je pravda, že mezi voliči ANO, SPD a KSČM byl Klaus mladší populárnější než předseda Petr Fiala. Mezi těmi našimi je to přesně naopak,“ okomentoval únik informací Stanjura.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:25 pátek 19. července 2019. Anketa je uzavřena.

  • 93
  • 33
  • 28
  • 14
  • 13
  • 12