Zátah na radikály IS v Německu: Jednoho teroristu našli mezi uprchlíky!

Mluvčí německého státního zastupitelství Martin Steltner ve čtvrtek odpoledne objasnil rozsáhlou razii, kterou ráno podniklo přes 400 policistů v Berlíně, Hannoveru a Attendornu. Hledali teroristy, kteří plánovali útoky v centru Berlína. Dva radikálové napojení na Islámský stát skončili v poutech.

Cílem protiteroristické razie bylo vypátrání čtyř radikálů z Alžírska, kteří údajně připravovali teroristické útoky v centru Berlína. Podle německého deníku Bild se konkrétním terčem útoku mělo stát jedno z nejrušnějších částí metropole, a to náměstí Alexanderplatz.

Podle policejního mluvčího Stefana Redlicha byli zadrženi dva ze čtyř hledaných mužů původem z Alžírska. Stovky policistů je hledali v Berlíně, dolnosaské metropoli Hannoveru a v uprchlickém zařízení v Attendornu ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko.

Fotogalerie

V Berlíně prohledávali čtyři byty, pekařství a prodejní stánek. Hlavního podezřelého pak našli v uprchlickém zařízení v Attendornu. Jde o pětatřicetiletého Alžířana, který se do Evropy dostal loni na podzim jako uprchlík přes Balkán.

Podle Die Welt policie o jeho záměrech dostala echo už na konci roku a sledovala jej už z Bavorska, kde požádal o azyl.

Druhý ze zadržených mužů se podle německých médií skrýval v berlínské čtvrti Kreuzberg, je mu 49 a je též z Alžírska. Oba měli mít vazby na Islámský stát. Zbylí dva hledaní byli nalezeni, ovšem policie je nezatkla.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 17:40 pátek 3. června 2016. Anketa je uzavřena.

  • 10
  • 10
  • 9
  • 8
  • 8
  • 8