Amazon láká Čechy na super podmínky, mezitím jejich zaměstnanci usínají vstoje

Firma Amazon rozjíždí v Česku ohromnou náborovou kampaň. Novým zaměstnancům slibuje nadprůměrný plat a skvělé podmínky. Realita je však podle všeho zcela jiná. Ozývají se zkazky o extrémně náročné dřině a britští kolegové dokonce hlásí množství kolapsů a zásahů záchranné služby přímo na pracovištích!

Zaměstnanci britského Amazonu zveřejnili šokující fotografie. Ty ukazují, jak přepracovaní skladníci, kteří se v obřím eshopu starají o balení a transport zásilek, usínají vstoje a v jak nevlídném prostředí musí pracovat. Směny jsou zde dvanáctihodinové a za tu dobu mají zaměstnanci jen dvě krátké přestávky. 

Kromě toho jsou zaměstnanci neustále pod dohledem kamer, které dohlíží na to, jestli svědomitě plní plán. Pokud ne, nadřízený je okamžitě popožene. A aby toho nebylo málo, většinou mají k dispozici jen málo toalet, které jsou od místa výkonu práce obyčejně daleko. A stav, ve kterém se nacházejí, také mluví za vše. 

A aby toho nebylo málo, poslední dobou se podle nich často stává, že někdo během práce zkolabuje a odveze ho sanitka. Pracovní týden, kdy se člověk 55 hodin fyzicky namáhá, zkrátka není pro každého. 

Co je to Amazon?

Amazon je jeden z největších a nejstarších internetových obchodů na celém světě. Postupně expanduje do dalších a dalších zemí. Seženete zde prakticky vše, na co si vzpomenete. Od knih přes oblečení až po domácí potřeby. Tato firma je pověstná tím, že zaměstnává obrovské množství lidí, kteří si však poslední dobou začínají stěžovat na příliš drsné pracovní podmínky. 

Nejsmutnější je na tom fakt, že český Amazon láká zaměstnance na velký plat a skvělé podmínky. Nikdo se však již nezmíní o tom, že slíbenou výši platu obdrží zaměstnanec až ve chvíli, kdy si nevybere žádnou dovolenou a nemarodí doma. Není tak těžké si dát dvě a dvě dohromady a přijít na to, že zoufalí lidé udělají cokoli, aby dostali slušnou mzdu. Pak to ovšem dopadá jako v Británii! 

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:21 úterý 27. března 2018. Anketa je uzavřena.

  • 17
  • 8
  • 6
  • 4
  • 4
  • 4