V sídle YouTube střílela šílená youtuberka z Íránu. Mstila se za cenzuru!

Bojovala za práva zvířat, cvičila v kočičích kostýmech a varovala před hrozbami análního sexu. Když ale YouTube začal íránské imigrantce Nasim Aghdamové její nevhodné videoblogy blokovat, stěžovala si, že je v Americe mnohem menší svoboda projevu než v její rodné zemi. Nenávist ke světoznámé společnosti u šílené youtuberky vygradovala natolik, že se včera vydala do jejího sídla, postřelila tři lidi a poté spáchala sebevraždu!

Sídlem největšího internetového serveru pro sdílení videosouborů YouTube včera otřásla střelba, která si vyžádala tři zraněné zaměstnance, z nichž jeden je v kritickém stavu. Útočnice nakonec zbraň obrátila i proti sobě a spáchala sebevraždu.

Portál Daily Mail zveřejnil profil ženy, která má střelbu v areálu nedaleko San Franciska na svědomí. Že to v hlavě neměla zrovna dvakrát srovnané, naznačuje spousta indicií z jejího dosavadního života.

Až do včerejšího dne sedmatřicetiletá Nasim Aghdamová s rodinou do Spojených států emigrovala v roce 1996. Podle jejího bratra hledali lepší život než v rodném Íránu a ve Státech se nakonec spokojeně usadili.

Aghdamová se dala na dráhu ochránkyně zvířat a založila charitativní organizaci pro práva zvířat v Kalifornii. Jenže s postupujícím vývojem moderních technologií objevila kouzlo vlogování a stala se z ní youtuberka. Své místy až radikální názory se tak rozhodla lidem podávat pomocí vskutku „originálních“ videí.

Kontroverzní youtuberka se vydala střílet na zaměstnance společnosti.

Těžko říct, zda si zástupy diváků získala talentem, nebo podivnou výstředností svých projevů. Videa o zabíjení zvířat, parodie zpěváků, cvičení v těsných kočičích kostýmech nebo třeba poučné přednášky o nebezpečí análního sexu jí každopádně vynesly takovou pozornost, že si na platformě YouTube začala slušně vydělávat.

Nasim Aghdamová byla bojovnicí za práva zvířat.

Jenže časem si nevhodného obsahu ve videích radikální veganky začali všímat zástupci YouTube a některé její kanály zrušili. Kromě toho u drtivé většiny dalších zastavili monetizaci a přestali tak vysílat reklamy, na kterých íránská youtuberka vydělávala. Sama si také začala všímat, že u jiných videí jí společnost pro změnu potlačuje a snižuje počty zhlédnutí.

A tak s údajnou cenzurou ze strany YouTube začala bojovat. Natáčela videa s ostrou kritikou společnosti a svá tvrzení o snižování sledovanosti zběsile dokládala různými screenshoty. Stěžovala si také, že v rodném Íránu platí větší svoboda projevu než v Americe.

Ráda také předváděla cvičení v hodně zvláštních kostýmech.

Časem se podle známých její nenávist začala stupňovat. „Stěžovala si, že jí YouTube zničil život,“ prozradil médiím její bratr. Nakonec se rozhodla pro krutou pomstu.

Youtuberka se vyzbrojila pistolí a vyrazila do 500 kilometrů vzdáleného San Franciska, v jehož okolí společnost sídlí. Vnikla dovnitř a začala kolem sebe střílet, přičemž se jí tři lidi podařilo zasáhnout.

Zbraň nakonec obrátila i proti sobě a spáchala sebevraždu. Podle bratra tak učinila symbolicky krátce předtím, než by oslavila osmatřicáté narozeniny. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 20:40 čtvrtek 2. srpna 2018. Anketa je uzavřena.

  • 13
  • 10
  • 8
  • 8
  • 8
  • 5