Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Máte alzheimera či chcete otěhotnět? Strčte si do pochvy vajíčko. Šíří se nebezpečný trend

    Vajíčko si radši uvařte, do pochvy si nestrkejte ani ta z drahých kamenů. | foto: Rituály omlazení

    Na co živou vodu, když vám stačí obyčejné vajíčko? To vám vyléčí všechny rány, všechny bolesti a všechny nemoci. Stačí si ho strčit do pochvy, muži pak mají zřejmě smůlu, speciální vejce do zadků se neprodávají. Ta vaginální ovšem ano. Jsou vyrobena z polodrahokamů, jsou pěkně drahá a taky nebezpečná. V ezosvětě se totiž rozmohl takový nešvar, jmenuje se yoni egg, tedy jóni vajíčko či poševní vajíčko. To se zavádí do pochvy a jeho prodejci mu přikládají jak jinak než magické účinky jako kurýrování neplodnosti, alzheimera nebo to, že vás zbaví závislosti na alkoholu. Kde je ale pravda?

    Kromě toho, že má ženám navracet sebedůvěru, se vám po něm podle některých prodejců povede snáze otěhotnět. Pomoci má i v léčbě Alzheimerovy choroby či parkinsona. Řeč je o jóni vajíčku, tedy poševním vajíčku. 

    Na vlně této fantazie se pak v nejrůznějších ezoterických e-shopech dozvíte, že jeho zavedením do pochvy se zbavíte závislosti na cigaretách či alkoholu, vyléčí vás z nespavosti, jeho užíváním si zlepšíte funkci štítné žlázy, srdce a plic. Kromě toho vám srovná i krevní tlak a vyléčí kompletně celou vaginu, která bude jako ze žurnálu. 

    Pohádka je to hezká, to bezesporu. Jenže kde je realita?

    Velmi zajímavý je i romantický příběh tajemného „zázračného“ vajíčka, který v dnešní době musí obklopovat snad každý ezoterický produkt, aby si ho vůbec někdo koupil. 

    Ne, vajíčko z nefritu nepochází z vesmíru ani z mytické Lemurie, podle fanoušků ezoteriky se ale používala třeba ve starověké Číně. Toto tvrzení se ovšem prokázalo být jako falešné. Výzkum publikovaný ve vědeckém časopise Female Pelvic Medicine & Reconstructive Surgery z roku 2019 jasně prokazuje, že se v žádném z muzeí na celém světě nenachází jediné takové dochované vajíčko a neexistuje ani žádný jiný důkaz, který by tuto pohádku podpořil, jak ostatně uvádí i instagramový profil Lovci Klamu, jenž se zabývá odhalováním ezoterických podvodníků. 

    Už samotný příběh o tom, že je vajíčko tajným receptem na věčné mládí, které znali už naši předci, je nepravdivý.

    Na českých webech ho nakoupíte i za více než dva tisíce, v levných asijských e-shopech se přitom dá sehnat za asi 40 korun. Namísto slastného orgasmu nebo vyskočení hrobníkovi z lopaty však čekejte spíše zdravotní potíže.

    Vajíčka jsou vyráběna z minerálů, které se na první pohled sice jeví pěkně hladce, v realitě tomu tak však není, kameny jsou pórovité a na rozdíl od latexových sexuálních pomůcek tak mohou být poměrně nehygienické.

    Stčte si to do pochvy, dostanete prý sebedůvěru

    „Při opakovaném používání může v těchto místech docházet k množení bakterií,“ řekla pro slovenský deník Sme gynekoložka Mária Kubalová, která varuje, že vajíčka mohou ženám zadělat třeba na záněty a infekce.

    Před zázračnými vaginálními vajíčky varuje prakticky celý odborný svět, jejich účinky totiž nikdy nebyly prokázány, možná rizika jsou však nepopiratelná.

    „Nevím o žádné vědecké publikaci, která by se věnovala této pomůcce a zároveň skutečně potvrdila její pozitivní účinek na lidské zdraví a sexualitu,“ uvedl pro Zdravotnický deník sexuolog a urolog Marek Broul.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 0:08 sobota 18. června 2022. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      48
    • Tvl
      13
    • Cože
      8
    • Super
      5
    • Trapas
      5
    • Sladký
      5