Useknuté hlavy válečníků a mumie německých rytířů: V Praze otevřeli unikátní výstavu

Ve čtvrtek byla na Výstavišti v pražských Holešovicích otevřena unikátní výstava mumií pocházejících z různých částí světa. Expozice s názvem Mumie světa bude pro veřejnost otevřena až do konce června.

Zapůjčit exponáty ze světových muzeí, univerzit, vědeckých organizací i soukromých sbírek jistě nebylo lehké. Nevídanou výstavu pořádá v Praze agentura JVS Group.

„Některé z vystavených mumií pocházejí z vážených rodů, jiné zase nabídnou pohled na přírodně a přirozeně mumifikované osoby. Návštěvníkům nabídneme i velký audiovizuální i textový materiál,“ uvedla Květa Havelková z výše zmíněné agentury.

Výstava nahlédne do života lidí z různých epoch a oblastí světa včetně Evropy, Jižní Ameriky a starověkého Egypta. Slibuje odhalení nečekaných tajemství o kulturách a civilizacích dávno minulých.

Zájemci si mohou prohlédnout mumie rodiny z maďarského města Vác, která zemřela na tuberkulózu.

Mezi stovkami exponátů bude například Baron von Holz, německý šlechtic nalezený v utajené rodinné kryptě hradu ze 14. století, který zůstal obutý do svých nejlepších bot. K vidění budou i zmenšené hlavy bojovníků, které byly používány jako rituální předměty přinášející svému nositeli sílu zabitého protivníka.

Výstava je otevřena denně od 9 do 20 hodin. Na vstupné si připravte něco málo přes tři stovky. Děti platí jen dvě. O víkendu jsou ceny o něco dražší.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 9:43 pondělí 11. června 2018. Anketa je uzavřena.

  • 10
  • 6
  • 5
  • 4
  • 4
  • 4