Pomáhala znásilnit a zabít vlastní sestru. Teď si vražedkyně Homolková změnila jméno a žije osamocená

Pro mnohé, kteří případ kanadské vražedkyně s českými kořeny sledovali, se jedná o největší justiční omyl v dějinách Kanady. Karla Homolková je dcerou českého emigranta a odseděla si ve vězení dvanáct let. Podílela se přitom na smrti tří dívek, včetně vlastní sestry. Homolková je dodnes v hledáčku novinářů, před nimiž se skrývá. Poslední zprávy o jejím životě jsou takové, že ji opustil i její druhý manžel se třemi dětmi a ona nyní žije sama.

Kanadské město Salaberry-de-Valleyfield se letos v září dostalo na titulky novin po celé Kanadě, když novináři vypátrali, že v něm nyní žije jedna z nejhorších a také nejznámějších vražedkyň v místních dějinách.

„Na základě několika informací získaných týmem novinářů byl zahájen výzkumný projekt, který studoval a zkoumal všechny získané informace. Náš tým nakonec našel Karlu Homolkovou, která nyní používá jméno Leanne Teale,“ pochlubil se před pár měsíci kanadský deník Viva média.

Homolková se mezi lety 1990 až 1992 podílela na únosu, znásilnění, mučení, dvou vraždách a jednom úmrtí. Stejný výčet obvinění poslal na doživotí jejího manžela Paula Bernarda.

Tehdy třiadvacetiletou dívku před stejným osudem uchránilo to, že soudu vylíčila, že byla k hrůzným skutkům nucena svým manželem. Policie jí tehdy tuto obhajobu uvěřila a uzavřela s ní dohodu. Pokud mladá Karla popíše činy svého manžela, nehrozí jí tak vysoký postih.

Paul Bernardo a Karla Homolková měli tvořit dokonalý pár.

Mnohá média tehdy dívku, které přezdívali Barbie, považovala za oběť násilnického manžela. Vše ovšem změnil nález nahrávek, které si manželský pár během svého vražedného řádění pořizoval.

Na záběrech bylo zjevné nejen to, že Homolkovou nikdo nemusel k násilnostem pobízet, ale že se na několika nahrávkách dívkám, které čekala smrt, vysmívá.

Nalezlo se také video, kde spolu manželský pár má sex tři týdny po smrti sestry Karly Homolkové, přičemž ta si na sebe vzala její šaty a ve videu předstírala mrtvou.

„Karla Homolková se podílela na vraždě čtrnáctileté Leslie Mahaffyové a patnáctileté Kristen Frenchové. Podílela se také na smrti vlastní sestry Tammy, jejíž panenství nabídla svému manželovi jako vánoční dárek. Podle odborníků jde o nejzávažnější pochybení soudu v dějinách Kanady,“ píše deník Viva média s tím, že smrt Karliny sestry zřejmě nebyla zamýšlená a dívka se udusila, když ji mladý manželský pár opil a zdrogoval.

Karle Homolková po svém propuštění z věznice pracovala nějaký čas ve škole.

Poté, co v roce 2005 opustila věznici, přestěhovala se do malého města poblíž Quebecu, kde začala pracovat v místní škole a často jezdila jako dohled s dětmi na školní výlety.

Jakmile se toto rodiče dětí dozvěděli, podali na školu stížnost a vznikla také facebooková stránka, která sledovala jednotlivé kroky Homolkové a je aktivní do dnešního dne. Vznikla také petice za to, aby ženu zařadili do národního registru sexuálních delikventů. 

„Myslím, že je nebezpečná a určitě by neměla mít možnost pohybovat se takto blízko dětí,“ řekl tehdy pro novináře Tim Danson, který zastupoval rozčílené rodiče.

Samotná Homolková přitom absolvovala speciální test pro psychopaty, kde získala hodnocení 5/40. Tento test podstoupil také její bývalý manžel a dosáhl skóre 35/40.

Kanadská rodačka s českými kořeny školu nakonec opustila a se svým druhým manželem se odstěhovala pryč a pořídila si s ním tři děti.

Karla Homolková se před novináři skrývá neúspěšně.

Novináři, kteří dodnes sledují její kroky, však vypátrali, že manžel i s dětmi ženu opustil a ta tak nyní žije osamoceně. Komunikaci s médii se brání. V minulosti o jejím životním příběhu vzniklo několik dokumentárních filmů a knih, včetně jednoho celovečerního filmu s názvem Bestie Karla.

Do dnešního dne policie podezřívá Homolkovou z dalších znásilnění a vražd, ale chybí jí důkazy, a tak je vše na mrtvém bodě.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:33 neděle 29. března 2020. Anketa je uzavřena.

  • 89
  • 51
  • 41
  • 40
  • 38
  • 37