Msta za neopětovanou lásku! Dívku (†18) na Plzeňsku ubodal vrstevník

Zemřela kvůli neopětované lásce! Policie prozradila detaily otřesné vraždy teprve osmnáctileté dívky ve Zdemyslicích na Plzeňsku a běhá z nich mráz po zádech. Obvinění už padlo na stejně starého mladíka, který byl do oběti zamilován, z její strany se ale lásky nedočkal. Pomstu prý měl promyšlenou několik dní.

Malá obec Zdemyslice na Plzeňsku byla v pondělí svědkem vraždy teprve osmnáctileté dívky. Na místo dorazili příslušníci krajské kriminálky, policie však byla zpočátku skoupá na slovo. Vyšlo pouze najevo, že přes původní spekulace nebyl pachatelem zrůdného činu přítel dívky, ale její známý.

To v prvním obsáhlejším vyjádření potvrdila krajská policejní mluvčí Markéta Fialová. Podle jejích slov policie už na místě zadržela podezřelého, zjistila také, že měl čin dopředu dobře promyšlený. Šlo o teprve osmnáctiletého mladíka, byl tedy stejně starý jako oběť.

„Případ si dle věcné příslušnosti převzali kriminalisté odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje, kteří bezodkladně začali prověřovat veškeré okolnosti případu. Z výslechů svědků i podezřelého bylo zjištěno, že muž si svůj čin zřejmě promyslel již několik dní předem,“ sdělila Fialová.

Obcí Zdemyslice nedaleko Blovic na Plzeňsku otřásla vražda osmnáctileté dívky.

Podezřelý dívku zavraždil pravděpodobně nožem, měla totiž bodnořezná poranění. Fialová odhalila také motiv jeho činu.

„V osudný den (27. května 2019) měl v odpoledních hodinách vstoupit do domu za poškozenou a způsobit jí bodnořezná poranění, kterým dívka na místě podlehla. Motivem měla být neopětovaná láska,“ prozradila policejní mluvčí.

Policisté vyšetřují vraždu osmnáctileté dívky.

Policisté už prý podezřelému sdělili obvinění, nyní mu hrozí až dvacet let za mřížemi.

„Po provedení všech potřebných úkonů a zadokumentování důkazních prostředků pak dne 28. května ve večerních hodinách vrchní komisař krajského ředitelství obvinil osmnáctiletého mladíka ze zvlášť závažného zločinu vraždy a zároveň podal státní zástupkyni podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. V případě rozhodování o vině a trestu obviněnému hrozí trest odnětí svobody na dvanáct až dvacet let,“ řekla Fialová. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:47 čtvrtek 26. září 2019. Anketa je uzavřena.

  • 22
  • 13
  • 12
  • 11
  • 10
  • 10