Využil vrah ze zahrádkářské kolonie komplice k pomstě? Motiv o penězích nesedí

Případ masakru rodiny v chatové oblasti na Ústecku obestírá řada otazníků. Ten největší visí nad motivem, který pachatelé k vraždě Aleše (†63) a Marie (†45) měli. Podle nejnovějších informací jím byly peníze, manželé si prý v chatce schovávali celých 8 milionů korun. Na této teorii ale něco nesedí.

V chatové oblasti u Střížovic na Ústecku došlo 7. ledna k brutální dvojnásobné vraždě. Dva pachatelé tam nejprve vnikli do jedné z chatek, kterou obývali manželé Aleš a Marie a jejich tři děti. Všechny členy rodiny svázali a zalepili jim ústa a oči. Když se poté dceři udělalo špatně, jeden ze zločinců ji odnesl do pokoje, což následně učinil i s otcem Alešem.

Až potud sahá výpověď jednoho z pachatelů, známého pod iniciály J. T., který se policii několik dní po incidentu sám přihlásil. Muž s iniciály J. T. měl dostat pokyn od hlavního aktéra zločinu, aby chatku opustil. Policejní zpráva uvádí, že vrah následně oba manžele zavraždil, vyšel na dvorek a tam zastřelil i sám sebe.

Co ho k sebevraždě vedlo, zůstává otázkou. A motiv kriminálníků? Podle J. T. šli do chatky uloupit 8 milionů korun, pro které je tam poslala neznámá třetí osoba. O té však komplic vraha nic neví, na místo činu šel prý jen asistovat. Ačkoliv za to měl slíbenou odměnu půl milionu korun, odnesl si jen šest stovek, které měla jedna z obětí v peněžence.

Takový motiv je ale krajně zarážející. Rodina nebyla majetná, Aleš pracoval na úřadu práce a Marie v domově důchodců. A i kdyby snad měli 8 milionů našetřených z minulosti, přece by tak závratný obnos peněz neukrývali v hotovosti v chatce.

Vrah měl podle policejní teorie vražednou zbraň obrátit proti sobě ve chvíli, kdy zjistil, že se peníze na místě nenacházejí. Skutečně ho to ale mohlo natolik překvapit? Okolnosti můžou nasvědčovat i tomu, že motivem vraždy byla jedna z původně zmiňovaných verzí, tedy vyřizování osobních sporů.

Vrah si za svého komplice vybral prostého vykradače hrobů. Ať už by předmětem sporů měly být drogy či nevěra, vydal se mstít do chatky, kde se nacházelo hned pět lidí – mezi nimi zavražděný Aleš a jeho dvacetiletý syn. Je tak klidně možné a logické, že si sám na takovou přesilu prostě netroufl. Místnímu zlodějíčkovi proto mohl nakukat, že má v plánu ukrást 8 milionů korun a půl milionu korun mu z toho nechá, pokud mu s loupeží pomůže.

Když mu pak J. T. skutečně na místě činu pomohl oběti přemoct a svázat, poslal ho pryč. Pokud to opravdu v plánu měl, nic už mu nebránilo dokonat hrůzný a do detailu promyšlený plán, tedy vraždu obou manželů. Vlastní sebevraždu pak mohl mít buď připravenou také, nebo zkrátka jen neunesl tíhu svědomí, když si uvědomil, čeho se právě dopustil.

Ve hře by tak klidně mohla být i varianta, že si pohádku o 8 milionech vrah na svého komplice vymyslel a jen ho využil k dokonalému plánu vraždy. Zda je reálná, nebo se ve hře skutečně objeví i třetí osoba, která si loupež objednala, ukáže až následující vyšetřování.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:14 středa 30. května 2018. Anketa je uzavřena.

  • 7
  • 7
  • 6
  • 4
  • 4
  • 4