Zadlužený feťák? David Š. má značkové oblečení a postavu jako z fitka, vraždil pro pár tisíc

David Š. (vlevo) nepůsobí jako někdo, kdo by měl potřebu vraždit pro pár tisíc. Nosí značkové oblečení a rozhodně nevypadá jako narkoman! | foto: koláž Expresu

Rozdíl mezi nimi bije do očí. Když ke včerejšímu soudnímu stání dorazil Ivan H., který je v případu vraždy pumpařky Jany obžalován z loupeže, skvěle pasoval do role narkomana schopného pro pár tisíc udělat skoro cokoliv. Pak ale přišel David Š., který má být právě tím, kdo vraždil. A rozhodně nepůsobil jako někdo, kdo by měl důvod pro deset tisíc korun a dva kartony cigaret riskovat život za katrem. V čem se oba zločinci tak zásadně liší?
1/6

Narkoman a fitkař

Od začátku se mluví o tom, že byli oba útočníci uživateli tvrdých drog. V případě Ivana H. není důvod pochybovat, o jeho drogové závislosti promluvili kamarádi i sousedé. Muž obviněný z loupeže na první pohled skutečně působil jako narkoman i u soudu, dorazil k němu odevzdaně a se svěšenou hlavou.

Naproti tomu David Š., údajný vrah pumpařky Jany, jako drogový závislák příliš nevypadá, naopak. Při pohledu na jeho postavu se zdá, že více času tráví spíš v posilovně než ve feťáckém doupěti. 

Kromě toho byl při odchodu od Okresního soudu v Mělníku dost akční, odcházel se vztyčenou hlavou, vykřikoval, že jeho obvinění je holý nesmysl, a přirovnal se k nejslavnějšímu českému vězni Jiřímu Kajínkovi.

Ani zdaleka nepůsobil jako někdo, kdo by po několika dnech v cele předběžného zadržení trpěl abstinenčními příznaky.

David Š je podezřelý z vraždy pumpařky Jany.

Jeho známí navíc mluví o všem možném, třeba o jeho problémech se zákonem, závislost na drogách ale nezmiňuje nikdo. Matka jeho přítelkyně se nechala slyšet, že jí jako uživatel tvrdých drog nikdy nepřipadal.

1/6
Ohodnoťte článek

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:06 sobota 18. května 2019. Anketa je uzavřena.

  • 173
  • 58
  • 34
  • 32
  • 27
  • 26