Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Rodina se loučila s Hanou H. (54), obětí nemocné vražedkyně z Tesca

    Rodina a přátelé se v příbramské obřadní síni dnes naposledy rozloučili s paní Hanou H. (54), kterou přesně před týdnem chladnokrevně zavraždila psychicky nemocná Michala S. Tu lékaři jen pár hodin před útokem propustili s psychiatrické nemocnice, ačkoli prý tvrdila, že chce vraždit.

    Dnes je to přesně týden, co v Tescu na pražském Smíchově šílená Michala S. (33) zavraždila čtyřiapadesátiletou paní Hanu H. z Březnice u Příbrami. Do Prahy podle informací Blesku přijela kvůli lékaři a než nasedla na autobus zpátky domů, chtěla se jen podívat po obchodě.

    Jenže mezi regály si ji vyhlédla psychicky nemocná Michala, kterou jen pár hodin před tragédií pustili z Psychiatrické nemocnice v Bohnicích. Paní Hana H. neměla šanci, šílená Michala ji napadla nožem zezadu. Na následky bodných zranění na místě zemřela.

    Pustili ji, i když byla šílená

    Michala S. skončila ve vazbě a za vraždu jí hrozí 10 až 18 let ve vězení. Krátce po jejím ohavném činu začaly na povrch vyplouvat informace o její zvrácené osobě. Podle deníku Právo Michala S. věděla, že bude zabíjet, a v Bohnicích, kde byla hospitalizovaná, protože chtěla vraždit už na začátku července, prosila o chráněné bydlení.

    Michala S. byla podle lidí, kteří ji znají, hodně zvláštní osoba, kterou poznamenalo drsné dětství. Vyrůstala v dětském domově, kam se prý dostala poté, co ji znásilňoval nevlastní otec.

    Traumata, která si nesla z dětství, jí zůstala až do dospělosti. Chtěla se pomstít, chtěla znásilňovat a jak se prý nechala slyšet, tak i vraždit. Podle ženy, která s Michalou byla hospitalizována v Psychiatrické nemocnici Bohnice, byla postrach celého oddělení. Všichni se jí báli a Michala o sobě prý prohlašovala, že je sexuální deviant, zoofil a má chuť na lidské maso.

    Přesto ji z Bohnic v osudný čtvrtek 21. července pustili. Podle pacientky, která s ní byla na pokoji, si na svůj stav stěžovala jen dalším pacientům, ale na lékaře hrála divadlo.

    K potyčce dvou žen mělo dojít kolem 14. hodiny v OC Nový Smíchov v Praze na Plzeňské ulici.

    Zda pochybili lékaři, když ji propustili, to prověřuje inspekce z ministerstva zdravotnictví. Jenže nemocnice se brání, že v době, kdy lékaři plánovali její propuštění, neměli informaci o nějakém policejním vyšetřování útoku v kavárně, kde Michala chtěla uškrtit zákaznici (psali jsme zde), a to i prý přes to, že se vedení léčebny policie dotazovalo, uvedl už v sobotu ředitel léčebny Martin Hollý.

    Policisté ji podcenili

    Jak v konkrétním případu z kavárny postupovali přivolaní policisté, bude zajímat i Krajské policejní ředitelství.

    Z informací Městského státního zastupitelství v Praze, s nimiž ve středu přišel iDNES.cz, vyplývá, že Michalu S. policisté podcenili a škrcení zákaznice kavárny, kterého se dopustila jen dva týdny před vraždou, nevyhodnotili jako závažný trestný čin.

    „Policie se na nás v této věci s ničím neobrátila, ani v den útoku, ani poté,“ řekla pro iDNES.cz k incidentu mluvčí městského zastupitelství Štěpánka Zenklová.

    Pohřeb v obležení médií

    Na poslední rozloučení se zavražděnou Hanou H. se do smuteční síně v Příbrami sjelo několik desítek pozůstalých a smutečních hostů. Velmi vysoký byl i zájem médií.

    Pohřeb ženy, která se minulý týden stala obětí zbytečné vraždy.

    Před obřadní síní se scházejí desítky pozůstalých a smutečních hostů.

    K obřadní síni přicházejí rodina a přátelé čtyřiapadesátileté ženy, kterou v Tescu zabila vražedkyně.

    S výjimkou České televize byli před smuteční síní k vidění zástupci všech větších médií. Pozůstalí však projevili přání, aby samotný obřad proběhl bez jejich účasti.

    Hana H. byla ubodána šílenou vražedkyní.

    S Hanou H. se přišli rozloučit její synové, snacha a maminka.

    Je velmi těžké vyrovnat se s tím, že přežijete své vlastní dítě.

    Zástupu smutečních hostů vévodili viditelně zdrcení synové zavražděné Hany H., její snacha a maminka.

    Té se v tváři zrcadlilo čiré zoufalství z toho, že se jí přihodilo to nejhorší, co může rodiče potkat a to fakt, že díky činu šílence přežila své dítě.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 11:43 pátek 25. listopadu 2016. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      19
    • Sladký
      7
    • Super
      6
    • Haha
      6
    • Cože
      6
    • Trapas
      6