Je obviněný, že se podílel na dvojnásobné vraždě. On má přitom z utrpení jiných jen legraci

Po dlouhých měsících pátrání po pohřešovaných Marii a Přemyslovi našli vyšetřovatelé jejich těla na dně nádrže Švihov. Už v září policie zadržela čtyřiadvacetiletého fyzika a podnikatele Tomáše, který je podezřelý z vraždy a ve vazbě odmítá vypovídat. Jeho komplicem měl být mladý student medicíny Jirka, jenž je na svobodě a cynicky se všem vysmívá.

Pražská mordparta pod vedením končícího šéfa Josefa Mareše zadržela dva podezřelé v září a sdělila jim obvinění. O měsíc později už ovšem Jiří N., který je obviněn z podvodu spojeném právě s vraždou zmíněné dvojice, sdílel na svém facebookovém profilu článek s titulkem: Shání pro mediky deset tisíc mrtvol. Duši už nebolí, když se tělo řeže, říká profesor anatomie.

Cynismus mladíka, jenž studuje na 2. lékařské fakultě Karlovy univerzity, je zarážející především z toho důvodu, že ve chvíli, kdy článek sdílel, již moc dobře věděl, že jeho kamarád sedí ve vazbě a jeho samotného mordparta s vraždou také spojuje. 

Oba obvinění mladíci měli zatoužit po vile v Bubenči, jejíž hodnota je vyčíslena okolo padesáti milionů korun a vlastnila ji právě zavražděná Marie.

„Po zmizení partnerského páru byly snahy o převod vily do jisté firmy. Bylo zjištěno, že za těmito firmami stojí dva mladí, čtyřiadvacetiletí muži,“ uvedl zkušený vyšetřovatel Josef Mareš, pro něhož je tento případ zároveň tím posledním ve vedení pražské mordparty.

V říjnu roku 2010 se Mareš stal vedoucím týmu „Anička“ s cílem objasnit zmizení...

Obviněný Tomáš od září s vyšetřovateli odmítá komunikovat a nevypovídá. Mluvit nezačal ani v úterý, kdy mu kriminalisté prozradili, že našli pohřešovaná těla. Tomášovi tedy zjevně do smíchu není, naopak druhý obviněný Jiří má zjevně dobrou náladu a cynismus mu nechybí, a to i přes to, že mu zcela reálně hrozí trest od pěti do deseti let vězení.

Zda bude (podobně jako jeho komplic) vzat i Jiří do vazby, zatím kriminalisté nevědí.

„Budou se nyní vyhodnocovat věci, které byly zajištěné při domovních prohlídkách u obou stíhaných, bude se čekat na znalecké posudky a pak je to věcí dalších kolegů. Třeba přijdou s něčím novým, ale já už tady nebudu,“ dodal k případu Josef Mareš.

Kriminalisté se zároveň rozhodli doposud nevynést na světlo informaci o tom, jak byli Přemysl a Marie zavražděni, aby tím neohrozili probíhající vyšetřování.

Známo je však to, že po měsících ve vodě byla těla v takovém stavu, že je nebylo možné identifikovat běžným způsobem a bylo třeba využít DNA analýz.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:45 sobota 21. března 2020. Anketa je uzavřena.

  • 56
  • 43
  • 42
  • 40
  • 37
  • 36