Kostelec se rozloučí se zmasakrovanou rodinou. Lidé volají po lynčování vraha

Nejbližší se chystají rozloučit s rodinou z Kostelce. | foto: Facebook

Městečko Kostelec na Hané se dosud vzpamatovává z brutální trojnásobné vraždy v jednom z místních domů. Vrah si tam počkal postupně na svoji sestru, bratra i otce a jednoho po druhém ubodal k smrti. Ušetřil pouze mladší sestru. Již tento pátek se nejbližší s oběťmi zuřivého vraha rozloučí, rozhodně se ale nehodlají smířit s tím, že by pachatel měl dostat jiný trest než doživotí.

Parte obětí masové vraždy se objevilo na sociálních sítích. 

„V hlubokém zármutku oznamujeme všem příbuzným, přátelům a známým, že nás navždy opustili Jiří P., Vít P. a Aneta P. Zesnuli tragicky ve věku 57 let, nedožitých 24 let a nedožitých 22 let,“ stojí na něm.

Nejbližší se s otcem a jeho dvěma dětmi rozloučí v pátek. Přítomna bude zřejmě i mladší sestra, kterou vrah jako jedinou ušetřil.

Nejbližší se chystají rozloučit s rodinou z Kostelce.

Událost nicméně zasáhla i široké okolí. Na prostějovských facebookových stránkách se objevily stovky komentářů, většina z nich jako vyjádření soustrasti.

„Hodnějšího člověka než Jirku jsem neznal. Je to tragédie,“ píše jeden ze známých zavražděného táty. 

Další komentářů se ale týkají bestiálního vraha. Podle některých Prostějovanů by si zasloužil trest smrti, jiní se zase shodují, že ten by pro něj byl spíše vysvobozením. 

„Trest smrti by ho jen vysvobodil. Za tohle si zaslouží dlouze a bolestně trpět! Nejvíce za ty mladé životy, které takovým způsobem ukončil. A nejmladší sestra si tohle ponese celý život,“ píše jedna z místních žen.

Vrah se k trojnásobné vraždě přiznal, policisté dokonce zjistili, že si mezi jednotlivými útoky přibrušoval nože. Oběti si podle něj zasloužily zemřít za to, jak se k němu chovaly. 

Nyní mu hrozí trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let či výjimečný trest.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:18 čtvrtek 1. září 2022. Anketa je uzavřena.

  • 56
  • 20
  • 14
  • 13
  • 10
  • 5