Maminka, panička, léčitelství, umělec. Peace and love! popsala se matka ubodaného Davida

Existuje vůbec nějaký univerzální profil člověka, který zabije vlastní dítě? Těžko. Kdo byla žena, která v pondělí zřejmě ubodala svého devítiletého syna Davida? Podle sousedky byla krásná, doma měla naklizeno. Jsou spekulace, že se žena dlouhodobě léčila se schizofrenií a brala léky. „Maminka Davida a panička Ronýska, harmonie, léčitelství, masáže, umělec a zaměstnanec. Peace and love,“ popisuje sama sebe Davidova matka na sociální síti.

K velké tragédii došlo v pondělí v podvečer v bytě v Praze 6, kdy zemřel na následky pobodání devítiletý David. I když se ho záchranáři snažili oživovat, chlapec zraněním podlehl. Jeho matku (37) podezřelou z vraždy si policie odvedla. Ve vážném stavu byla převezena na jednotku intenzivní péče do nemocnice.

Je pravděpodobné, že se pokusila o sebevraždu.

Kdo byla svobodná matka devítiletého syna, která měla dokonce dva profily na Facebooku? Podle toho, jak se popisuje, vystudovala obchodní akademii a žije celý život v Praze. Převážnou část svého života se živila jako prodavačka a údajně prošla mezinárodními obchodními řetězci. Naposledy zřejmě byla zaměstnaná u České pošty.

Podle své sousedky Zuzany K. žila spolu se synem u své matky, pak se přestěhovala do bytu na Břevnově. Tam po dvou měsících došlo k tragédii.

Žena, která zřejmě vraždila, byla podle sousedky krásná a působila normálně.

„Byla sympatická, milá a krásná. Kluk byl chytrý a možná až příliš zvídavý, přišlo mi, že ve mně vidí babičku,“ sdělila deníku Blesk sousedka.

Že by žena aktivně brala drogy, to se sousedce nezdálo.

„Nevím ale, jestli bych to poznala,“ přiznala.

Objevují se informace o tom, že Davidova matka trpěla psychickými problémy. Podle jedné z informací trpěla od svých šestnácti let schizofrenií a brala na to dokonce léky.

Davidova matka pracovala jako prodavačka, později na České poště.

Současně se spekuluje právě o tom, že žena v minulosti brala drogy, pravděpodobně především marihuanu. Podle jejích profilů na Facebooku četla knihu o toxické psychóze, což by na drogovou minulost mohlo, ale nemuselo odkazovat.

Tzv. „stíhy“ může totiž vyvolat například i alkohol.

Matka zřejmě zavražděného Davida měla trpět psychickými problémy.

Dále se Davidova matka zajímala o duchovní literaturu a ezoteriku. V roce 2009 si pořídila velkého psa. Zřejmě byla delší dobu nezadaná. 

„Maminka Davida a panička Ronýska, harmonie, léčitelství, masáže, umělec a zaměstnanec. Peace and love,“ popsala sama sebe na sociální síti žena.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:28 čtvrtek 26. prosince 2019. Anketa je uzavřena.

  • 67
  • 54
  • 43
  • 42
  • 40
  • 39