Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Společně na dno! Lodě ČSSD a TOP 09 se potopily ke dnu

    Když jsme sledovali předvolební klání v posledním týdnu, ukazovalo se stále jasněji, že sociální demokracii čeká obdobný osud jako v nedávné minulosti ODS. Naprostá ztráta důvěry občanů a propad na úroveň sympatií z devadesátých let je nevyhnutelným důsledkem interního chaosu a neschopnosti vzdorovat tlaku koaličního partnera ANO. TOP 09 má paradoxně dost podobný osud a důvody můžeme hledat v nedůvěryhodném vedení stran.

    Lubomír Zaorálek si tak trochu vytáhl černého Petra, když dostal za úkol vést do předem prohraných voleb stranu. Ta se vnitřně rozpoltila i poté, co se zbavila reprezentantů nepohodlných stranických frakcí. Model vládnoucího triumvirátu straně nikterak ve volbách nepomohl a přispěl pouze k nečitelnosti a zmatení potenciálních příznivců.

    Ačkoliv ČSSD tvrdí, že se programové prohlášení vlády skládalo z 80 % programových bodů sociální demokracie a že se je v drtivé většině podařilo prosadit, výsledek je žalostný. Znamená to, že své dílčí úspěchy nedokázala partaj prodat, a pokud veřejnost vnímala odcházející vládu jako úspěšnou, přikládají to občané koalici s hnutím ANO.

    Také předvolební rétorika pod Zaorálkovým vedením stavěla na prázdných frázích a falešném pocitu, že si volič sám uvědomuje, jak moc se sociálnědemokratické vládě v předchozích čtyřech letech dařilo. Růst HDP, posilující měna, minimální nezaměstnanost, to všechno strana nedokázala úspěšně komunikovat. Na rozdíl od ANO. Také v poslední superdebatě ČT v předvečer prvního volebního dne bylo vidět, jak moc je Zaorálek bezzubý a prázdný.

    Těžkopádná argumentace, evidentní únava a neschopnost nabídnout občanům novou vizi se ukázaly jako smrtící koktejl. Strana se i v průběhu sčítání volebních výsledků nezmohla na nic než prázdné komentáře, které o žádné světlé budoucnosti s ČSSD nevypovídají. Sobotkovo poděkování voličům za hlas straně nebo Chovancův spokojený tweet nad slušnou volební účastí mluví jednoznačně. Strana se ocitá na chvostu politického pelotonu.

    21.října 2017 v 14:21, příspěvek archivován: 21.října 2017 v 17:10

    Děkuji všem občankám a občanům, kteří šli volit a prokázali svůj zájem o budoucnost naší země! A speciálně děkuji všem, kdo podpořili ČSSD!

    TOP 09 dojela na prázdnotu a Kalouska

    A jak je na tom politický matador Miroslav Kalousek se svou rádoby středopravou a liberálně orientovanou rétorikou? Ještě hůře než parta z Lidového domu. Předseda strany patří dlouhodobě mezi nejméně důvěryhodné politiky a také poslední průzkumy to jasně potvrzují. Aureola Karla Schwarzenberga je dávno pryč a úspěch se spojením s hnutím STAN je rovněž minulostí.

    Hlavními tématy bývalého ministra financí byly opozice k ANO a trvání na proevropských hodnotách. To je ale málo a nápady typu přílivu peněz do zdravotnictví ze soukromého sektoru či každodenní streamy Dominika Feriho plné siláckých prohlášení na Facebooku zkrátka nezafungovaly. Přesto Feri o 6 tisíc preferenčních hlasů porazil svého předsedu. Na zprofanované a dlouho známé politické tváře Češi dnes zvědaví nejsou a na plné čáře vyhrává nová a neokoukaná nomenklatura.

    21.října 2017 v 16:29, příspěvek archivován: 21.října 2017 v 17:11

    V úctě děkuji všem voličům za důvěru.Smiřme se s faktem,že žijeme v zemi,kde dva agenti StB a jeden extremista dají dohromady většinu.

    A Miroslav Kalousek to ví, o čemž svědčí i jeho aktuální mediální výstupy svědčící buď o viróze, nebo o totálním vyčerpání.

    Divoké tweety pouze uráží politické oponenty a jsou tak labutí písní kontroverzního politika. A to přesto, že se strana do Sněmovny těsně probojovala.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 17:57 neděle 18. února 2018. Anketa je uzavřena.

    • Super
      51
    • Haha
      11
    • Trapas
      11
    • Tvl
      6
    • Cože
      5
    • Sladký
      3