Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Na uraženého Moravce jsou prý v ČT zvyklí. Kdo ho v prezidentské debatě nahradí?

    Moderátor veřejnoprávní televize Václav Moravec dokáže mít jazyk ostrý jako břitva a hosty svých pořadů příliš nešetří. Nicméně je to on sám, kdo neustál zdrcující kritiku diváků České televize za svůj neprofesionální postoj a zaujatost ve volebním studiu. „Jen upozorňuji: V neděli večer jsme se s generálním ředitelem ČT dohodli na tom, že závěrečnou TV debatu nemoderuji,“ napsal na Twitteru. Televize tvrdila, že prý náhradu nemá. To je ovšem tvrzení přitažené za vlasy a řešení se našlo rychle.

    Václav Moravec se dostal do ostré palby nespokojených koncesionářů poté, co opakovaně poukazoval na chyby Miloše Zemana a jeho okolí. Jako nestranný moderátor by si ovšem něco takového neměl dovolit a občané mu to na sociálních sítích dali jasně najevo.

    Také prezident republiky ve svém povolebním vystoupení Moravcovo počínání komentoval a s nadsázkou se před kamerami novinářů ohradil: „Když jsem se díval na televizi Václava Moravce, měl jsem skoro pocit, že volby vyhrál někdo jiný než já.“ 

    Po smršti nespokojených reakcí na své počínání se Moravec rozhodl k radikálnímu kroku. Promluvila uražená ješitnost a on dostal vedení České televize do zdánlivě nepříjemné situace, když odmítl moderovat prestižní televizní debatu. A to s tím, že si nepřeje být terčem veřejné kritiky.

    „S Václavem to tak občas bývá, kdy mu po vypjatém období, jakým prezidentská volba bezpochyby je, na finální slovo dáváme čas,“ uvedl pro Aktuálně.cz Vít Kolář z ČT.

    To ukazuje jasně na to, že podobné chování a emocionální postoje nejsou u Moravce ničím novým. Jedním z důvodů, který mu údajně vadil, je, že ve zvacím dopise prezidentským kandidátům nebylo konkrétně uvedeno jeho jméno jako moderátora.

    Korunu celé bizarnosti situace dodala sama ČT, která ústy šéfa komunikace sdělila: „Alternativa B zatím neexistuje. Museli bychom to vymyslet jinak, náhrada za Moravce není.“ To ale nemohl mluvčí televize myslet vážně a spíše tak opravdu dával moderátorovi prostor ke změně stanoviska.

    Ve skutečnosti Česká televize disponuje celou řadou dostatečně kvalifikovaných pracovníků, kteří mohou Václava Moravce nahradit. Prezidentskou debatu může na potřebné úrovni odmoderovat vedoucí moderátorů zpravodajství Jakub Železný, ale podle aktuálních informací to nakonec bude Světlana Witowská.

    Našla by se i další jména jako Daniel Takáč nebo klidně i zástupce šéfredaktora zpravodajství František Lutonský. Václav Moravec není nenahraditelný a jeho chování než na cokoliv jiného ukazuje jen na hvězdné manýry.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:11 čtvrtek 17. května 2018. Anketa je uzavřena.

    • Super
      114
    • Trapas
      39
    • Haha
      20
    • Tvl
      8
    • Sladký
      7
    • Cože
      6
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...