Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Debata Zeman vs. Drahoš: Co se dělo, když „nejely“ kamery

    Na obrazovkách FTV Prima včera proběhl první střet prezidentských kandidátů v předvolební debatě. Miloš Zeman s Jiřím Drahošem si v ní několikrát vjeli do vlasů a i dílem rozvášněného publika šlo o skutečně velkou show. Provázet ji musela přísná bezpečnostní opatření, diváků totiž dorazila bezmála tisícovka. Co všechno se pokusili do divadla v Karlíně propašovat, co se dělo, když byly vypnuté kamery, a další zajímavosti ze zákulisí vám přinášíme v rychlém přehledu.

    Předvolební kampaně prezidentských kandidátů vrcholí a debata na obrazovkách televize Prima toho byla důkazem. V hledišti Hudebního divadla Karlín se těsnala bezmála tisícovka diváků, u televize jich v jednu chvíli přihlíželo dokonce na 2 352 000! Takovou show musely samozřejmě provázet velké bezpečnostní manévry.

    Nože, rajčata a litry alkoholu

    Diváci například museli při vstupu do divadla projít dvěma bezpečnostními kontrolami. První z nich byla podobná jako známe z koncertů nebo sportovních událostí, tedy prohlídka batohů, tašek nebo kabelek. Při ní bylo zabaveno hned několik potenciálně nebezpečných předmětů, třeba nůžky, nože nebo pepřové spreje.

    Mezi věcmi, které se příznivci kandidátů pokusili do divadla pronést, se našla i rajčata. Ta zřejmě měla posloužit jako munice na protikandidáta a především Miloš Zeman má s tímto druhem zeleniny hodně neblahé zkušenosti. Bezpečnostním pracovníkům se tak nejspíš podařilo zabránit pořádnému skandálu.

    Mezi diváky se našli dokonce i tací, kteří si chtěli debatu užít se vší parádou. K zabaveným věcem tak patřil i alkohol, třeba litr a půl Hanácké vodky. Atmosféra v publiku tak mohla být klidně mnohem bouřlivější, než nakonec ve skutečnosti byla.

    Druhá prohlídka potom následovala ještě při vstupu do sálu, kde bylo nainstalováno šest bezpečnostních rámů. Příchozím nebylo povoleno do něj vnášet transparenty, kterých si hlavně příznivci Miloše Zemana přinesli požehnaně. Zabavovaly se i píšťaly a další rušivé předměty.

    Bouřlivé publikum

    Debatu nakonec přišlo na vlastní oči sledovat okolo 900 lidí. Kapacita divadla je sice o něco vyšší, ale například část přední řady sedadel bylo potřeba kvůli přenosu odebrat. Hodně diskutovaným tématem je teď atmosféra v hledišti, která byla místy pořádně bouřlivá.

    Vědět o sobě dávali především fanoušci současného prezidenta, často i útočnými poznámkami k jeho soupeři. Na Drahoše třeba pokřikovali, aby si sundal brýle, které má pouze s jednou dioptrií a podle spousty Zemanových příznivců je nosí jen proto, aby působil inteligentně.

    Počet fanoušků byl ale ve skutečnosti v publiku vyrovnán. Oba kandidáti dostali k dispozici shodně 400 lístků, které mohli rozdat svým podporovatelům, včetně VIP a samozřejmě rodiny. V divadle s nimi bylo také vedení FTV Prima a téměř 40 novinářů, dokonce i ze světově známých agentur jako Reuters, AFP nebo Washington Post.

    Velkolepá show

    To nejdůležitější dění, tedy debata kandidátů, se pak odehrávalo na pódiu z lesklého černého lamina s LED světly a plexisklem. Miloše Zemana s Jiřím Drahošem moderátor Karel Voříšek usadil do křesel Tabac z dílny řetězce Kika. Ta jsou potažená napodobeninou kůže a pořídit se dají za necelých 5000 korun. Dění na pódiu doprovázel obří LED panel o rozměrech 6 × 3,5 metru a vážící 800 kilogramů.

    Fanoušci kandidátů o sobě dali několikrát slyšet a Karel Voříšek je musel uklidňovat.

    Co se týče zákulisí obou potenciálních prezidentů, ani jeden z nich na štáb nevznesl nijak neobvyklé požadavky. Oběma byla k dispozici šatna pro celý tým a zázemí s kávou a lehkým občerstvením. Během celého přenosu pili vodu.

    Na přípravě večera se podílelo okolo 50 lidí, mezi které patří zvukaři, technici a pracovníci režie a zázemí. A je třeba podotknout, že z prvního vzájemného duelu se jim podařilo udělat opravdovou show. Nejen suverénní rekord ve sledovanosti obrazovek FTV Prima je toho důkazem.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 15:31 čtvrtek 24. května 2018. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      140
    • Super
      28
    • Tvl
      16
    • Haha
      15
    • Cože
      13
    • Sladký
      8