U Motoristů sobě se čeká, zda dorazí scenárista Kolečko. Kandidoval z 10. místa

Dokáže hnutí Motoristé sobě, které se prezentuje přímočarým programem proti „šikaně řidičů“, překonat pětiprocentní hranici a proniknout na pražský magistrát? Emoce jsou v jeho luxusním štábu v Hartigovském paláci zatím rozporuplné. Na místě je lídr hnutí Petr Macinka a velká spousta kandidátů, nechybí také známý automobilový závodník a šéf Jaguar klubu Filip Turek. Čeká se, zda dorazí scenárista Petr Kolečko.

Kolem úspěšného filmaře bylo poslední týdny rušno kvůli vztahu s herečkou Denisou Nesvačilovou a zároveň rozchodu s modelkou Anetou Vignerovou.

Málokomu tak unikla informace, že se Kolečko pokouší také o politikou kariéru. Figuruje na desátém místě kandidátky Motoristů sobě.

Není příliš reálné, že by do pražského zastupitelstva skutečně pronikl, jeho jméno mělo spíše přilákat voliče. Otázkou je, zda se autor úspěšných seriálů, jako je Okresní přebor, objeví ve volebním štábu.

„Zatím není jasné, jestli přijde. Má otcovské povinnosti, možná se tu mihne později. Nevyloučil to,“ řekl Expresu lídr hnutí Petr Macinka.

Ten se ve štábu nezastaví. Dorazil s optimistickou náladou, dokonce prozradil, že mu několik kamarádů z ODS řeklo, že na jednotlivé městské části sice volili svoji stranu, ale na magistrát to hodili právě Motoristům.

Lídr Motoristů Petr Macinka

Kromě dalších dorazil do volebního štábu také automobilový závodník se zkušenostmi z formule 3, podnikatel, zakladatel Jaguar klubu ČR a majitel sbírky luxusních a hlavně vzácných vozů Filip Turek, který je dobrým přítelem Petra Macinky a také velkým podporovatelem hnutí i na sociálních sítích.

„Žijeme vlhký sen o pěti procentech, ale jsem realista. To ale vůbec nevadí, protože tohle je jenom začátek. Tenhle projekt má velké plány do budoucna,“ prozradil Expresu.

„Inspirací bylo motoristické hnutí, které vzniklo v osmdesátých letech ve Švýcarsku, kde šikanovali řidiče stejně jako teď v Praze. Nakonec se to hnutí dostalo až do parlamentu,“ dodal Filip Turek.

Filip Turek je švihák každým coulem. Někteří mu říkají český Dolph Lundgren.

Štáb Motoristů sobě se nachází v krásném Hartigovském paláci nedaleko Malé Strany. Hnutí má vyhrazeno dva sály. V minulosti zde sídlilo říšské velvyslanectví, po válce zase Červený kříž.

„Půjčil nám to současný majitel, protože je náš podporovatel. Nabídl nám palác jako sídlo hnutí navždy,“ prozradil Macinka.

Volební štáb Motoristů sobě

Vysvětlil také, proč jeho hnutí ve volebních statistikách najdeme pod zkratkou Auto.

„Když jsem hnutí registroval, říkali mi: Zkratka bude MoS? Já na to, že to zní blbě. Ať tam dají třeba Auto. A ono to vyšlo! Jen nechápu, proč to tak nemá Česká televize,“ prohlásil lídr.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:56 neděle 22. ledna 2023. Anketa je uzavřena.

  • 30
  • 12
  • 5
  • 4
  • 3
  • 3