Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Co jste to řekla? vyjel Hamáček na Majerovou. Babiš se sháněl po Bartošovi, Rakušanovi vmetl Pekovou

    Volební debata na Primě | foto: FTV Prima

    Nedělní superdebata lídrů na TV Prima přinesla kromě překřikování se v diskuzi i pár zábavných momentů. O ty se postaraly zejména třenice mezi premiérem Andrejem Babišem a zástupcem koalice PirSTAN Vítem Rakušanem.

    Česko hledá premiéra byl název předvolební superdebaty na FTV Prima, ale podle Andreje Babiše by rovnou dostalo dva. Premiér země byl poněkud rozladěn, že se s ním mezi dalšími kandidáty nestřetl šéf Pirátů Ivan Bartoš a neustále se ho dovolával na Vítu Rakušanovi, který za koalici PirSTAN do debaty přišel.

    „Kde je Ivan Bartoš, proč tady není?“ byla jedna z nejčastějších výtek směrem na Rakušana, která ale, popravdě, publikum v debatě celkem bavila. „Proč nepřišel Ivan Bartoš, mohl nám tady vykládat o Krpálkovi,“ neodpustil si premiér výtku a zároveň narážku na status Ivana Bartoše, v němž lídr strany popsal, jak v žácích zápasil v olympijským vítězem, a když byl upozorněn, že to není vzhledem k věku obou a místa narození možné, svůj status smazal.

    To, že místo Ivana Bartoše přišel Vít Rakušan, pak Andrej Babiš využil k tomu, aby upozornil na fakt, že koalice PirSTAN nemá na rozdíl od koalice Spolu jasného lídra, kdy tu vede Petr Fiala. My nejsme firma, zastupujeme koalici společně, bránil se Vít Rakušan, na což mu Babiš opáčil, že tu máme dva kandidáty na premiéra a měli by si hodit korunou, kdo z nich dvou to bude.

    Rakušan také neopomněl zopakovat mantru, že Babiš může za třicet tisíc mrtvých, čehož premiér využil a ukázal mu obálku časopisu Reflex se Soňou Pekovou, lékařkou, která se proslavila výroky, z nichž se žádný nesplnil, a dodal, že za stranu STAN ji chtěli navrhnout na státní vyznamenání.

    Volební superdebata na Primě.

    „Jste jak můj čtyřletý syn, který se nesoustředí a pořád skáče do řeči,“ snažil se Rakušan Babiše usměrnit, ale je pravda, že premiér obálkou Reflexu publikum pobavil a předseda STAN neměl moc jak se bránit.

    U pandemie pak obecně na stala největší hádka, kdy se do sebe pustili všichni, ale předsedkyně Trikolóry Zuzana Majerová Zahradníková v ten moment začala v hlasování diváků klesat dolů, to když řekla, že žádná pandemie nebyla.

    „Co jste to řekla?!“ vyjel na ni Hamáček a dodal, že by měli být všichni rádi, že „nemuseli řešit takový průser“.

    Diskuze poté přešla na témata jako bydlení, inflace a vztah k Evropské unii, kdy se všichni shodli na tom, že nechtějí přijmout euro, Tomio Okamura stále trvá na referendu o vystoupení z Evropské unie a nemohla chybět ani debata o ilegální migraci. Tady se opět do střetu dostali Babiš s Rakušanem, který PirSTAN vyčetl, že jsou zelení vítači. V podobném duchu to pokračovalo do konce, v němž Babiš upozorňoval na to, že to oni chtějí padesát pohlaví a třetí záchody, kterým nikdo nerozumí.

    „Nic pozitivního v programu nenabízíte,“ řekl Rakušan premiérovi, který opět mluvil o tom, že Česká republika je jedno z nejlepších míst pro život, zatímco například Ivan Bartoš přirovnal Ústecký kraj k Rumunsku.

    Co se týče předsedy ODS Petra Fialy, ten premiérovi vyčítal hlavně zvýšenou inflaci, kterou nazval „Babišova drahota“, a vyčetl mu pandemii, což mu vrátil předseda KSČM Vojtěch Filip s tím, že Petr Fiala byl proti nouzovému stavu.

    Během celé debaty mohli diváci hlasovat o nejúspěšnějším lídrovi, na prvním místě skončil Vít Rakušan, na druhém Petr Fiala a na třetím Andrej Babiš.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 pondělí 24. ledna 2022. Anketa je uzavřena.

    • Super
      42
    • Haha
      30
    • Trapas
      28
    • Tvl
      13
    • Cože
      7
    • Sladký
      7
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...