V Poslanecké sněmovně zasedne i Hayato Okamura: Bude to zajímavé, říká jeho bratr Tomio

V mnoha rodinách by to, že někoho zvolí poslancem, byl jistě velký důvod k oslavě. V případě Tomia Okamury (SPD) a jeho bratra Hayata Okamury (KDU-ČSL) se ale žádný bujarý potlach čekat nedá.

„Vážení spoluobčané, děkujeme za vaše hlasy. Slušný občan a Česká republika jsou pro nás na 1. místě! Budeme za vás bojovat dál!“ ubezpečil po volbách Tomio Okamura všechny, kdo do urny hodili hlas SPD.

„Děkuji zvláště vám, mladým lidem, že jste přišli při volbách hlasovat! Pevně věřím, že jste pomohli otevřít sobě a nám všem lepší budoucnost,“ napsal na Twitter jeho bratr Hayato Okamura, který hájil barvy KDU-ČSL v rámci koalice Spolu.

„To by nás před pár lety nenapadlo, že se takhle potkáme dva Okamurové v Poslanecké sněmovně. Až se budeme třeba v řadě hlásit na mluvení, to bude zajímavá situace,“ řekl šéf SPD s úsměvem na CNN Prima News. 

Poukázal také na to, že na ustavující schůzi Poslanecké sněmovny budou sedět vzhledem k abecednímu pořádku vedle sebe. Zasedací pořádek a místa, na nichž spočinou, budou to jediné, čím si budou blízcí, pomineme-li zemi, odkud pocházejí a také rodinné příslušníky.

Názorově jsou diametrálně odlišní, dalo by se říct, že představují úplné protiklady.

„Milí přátelé, čtenářky a čtenáři, cítím hlubokou vděčnost za celkový výsledek sněmovních voleb v naší zemi. Zvítězily demokratické koalice, populismus a extremismus prohrály,“ pochvaloval si Hayato výsledky voleb.

O straně svého bratra mluví celkem bez obalu jako o podnikání, SPD považuje za prokremelskou, populistickou a extremistickou.

Právě populismus a sympatie s extremisty jsou denním chlebem a základním stavebním kamenem programu jeho mladšího bratra, který na nich postavil kampaň. Tomio Okamura na rozdíl od bratra hlásá odmítání diktátu EU, stopku pro migraci a kategorické odmítnutí Green Dealu.

Shodnou se tihle dva někdy na něčem?

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 20:09 pondělí 7. února 2022. Anketa je uzavřena.

  • 10
  • 9
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3