Hamáček balí kufry. Stále ale věří, že potápějící se ČSSD spasí hustá dvojka z Prahy

Naděje umírá poslední? Předseda ČSSD Jan Hamáček stále věří, že jeho straně pomohou do Poslanecké sněmovny hlasy z Prahy díky kampani ministryně práce a sociálních věcí Jany Maláčové. Podle průběžných výsledků to ale vypadá, že se sociální demokracie do Sněmovny nedostane.

Sociální demokracie měla po sečtení více než 90 procent okrsků kolem 4,76 procenta hlasů.

„Bude to těsné, uvidíme, jak dopadne Praha. Věřím kampani Jany Maláčové v Praze. Tam je šance, že by se to mohlo změnit,“ uvedl v sobotu odpoledne vicepremiér a předseda ČSSD Jan Hamáček, který stále věří, že Jana Maláčová a Matěj Stropnický vyzvednou nejstarší českou politickou stranu z popela.

Bohužel pro něj v metropoli zpravidla vítězí pravicová uskupení. ČSSD tam měla po sečtení 16 procent okrsků pouze 4,15 procenta. Voliči se pak podle Hamáčka přiklonili k velkým koalicím. V případě, že se strana do Poslanecké sněmovny nedostane, je připraven složit funkci.

„Vzdám se funkce, když se nedostaneme do Sněmovny,“ avizoval s tím, že jeho nástupci budou mít šanci stranu převzít a něco s ní udělat.

Jan Hamáček

„Sejde se předsednictvo a rozhodne, jak dál,“ dodal Hamáček.

V Lidovém domě se v souvislosti s propadajícími výsledky v letošních volbách vedení strany v sobotu odpoledne zabednilo a obrnilo hradbou mlčení. Přítomné novináře vypoklonkovalo a vyhýbá se jim.

„Je tu mrazivé ticho. Nikdo se tu s námi nebaví,“ uvedla reportérka České televize Barbora Kroužková s tím, že ČSSD dělá mrtvého brouka.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 17:28 neděle 6. února 2022. Anketa je uzavřena.

  • 36
  • 10
  • 6
  • 5
  • 3
  • 2