Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Spílali ANO, že ovlivňuje důchodce: Fiala a jeho Spolu crew teď dělají to samé

    První velkou předvolební debatu si šéf ODS Petr Fiala nechal ujít, teď do toho ale pořádně šlápl, a to doslova. S ostatními lídry Spolu obchází byty a domy a oroduje za trojkoalici. Zajímavé je, že dělají přesně to (a ještě něco navíc), za co ostře kritizovali ANO. Z fotek je patrné, že profesorovi a jeho crew otevřeli většinou senioři. A právě jejich údajné ovlivňování přitom vládnoucímu hnutí vyčítali. A co teprve, když Ondřej Kolář (TOP 09) zazvonil u Tomia Okamury...

    „Dnes jsme s Petrem Fialovu a Markétou Pekarovou Adamovou vyrazili ode dveří ke dveřím a Spolu s námi stovky našich kandidátů po celé ČR,“ ohlásil hrdě Marian Jurečka z KDU-ČSL, když promoval spanilé pochůzky trojkoalice, která může nyní zazvonit i u vašich dveří.

    „My se za vámi chodit nebojíme. Naopak to děláme rádi a i dnes to bylo moc příjemné a milé pozorovat, jak je mnoho z vás někdy překvapeno a velmi často potěšeno, kdo zazvonil,“ pochvaloval si šéf lidovců.

    „Díky všem za milá setkání, a pokud jsme u vás dnes nezazvonili, nesmutněte, budeme v této aktivitě pokračovat až do voleb a věřím, že se spoustu z vás se ještě uvidíme na vašich zápražích,“ ubezpečil Jurečka, který má pocit, že touto kampaní a návštěvami lidi zlanaří na svou stranu.

    „Líbí se mi, jak nedávno Spolu poukazovali na ovlivňování důchodců ze strany ANO. Teď sami chodíte po domech místo pořádné promoakce a na většině fotek je vidět, jak právě prezentujete důchodcům svoje plány a snažíte se získat jejich hlas. Tady mi něco nesedí,“ zamyslel se v souvislosti s „revoluční“ kampaní trojkoalice volič Eddie.

    Spolu obchází Česko. Už byli i u vás?

    „Já tedy rozdíl mezi uplatit z rozpočtu, čti z našich peněz, a mluvit s lidmi, vidím docela velký,“ bránil své kroky Jurečka. Když se ho však dotyčný ještě jednou zeptal, proč dělají totéž, co vytýkali vládnoucímu hnutí, už neodpověděl a odmlčel se. 

    ODS, lidovci a TOP 09 to schytali i za partyzánský čin Ondřeje Koláře, který v Praze nahradil kandidáta Dominika Feriho. Spolu s kolegy se vypravil k vile Tomia Okamury, kde zazvonil a poté, co mu nikdo neotevřel, na plot navěsil propagační letáčky a ještě se tím pochlubil na sociálních sítích.

    „Praha 6 je kosmopolitní městská část, takže kromě starousedlíků, velvyslanectví mnoha zemí a řady vysokých škol u nás můžete najít i cizince podivných zvyků a mravů, třeba Tomia Okamuru v Takešiho hradu. A protože jsme se rozhodli oslovit všechny sousedy bez ohledu na hnědost jejich omítky či mysli, tak jsme tam i panu Okamurovi nechali naši visačku a letáček Spolu,“ okomentoval návštěvu Kolář, který si neodpustil pokus o vtípek a sklouzl se na šikmé ploše trapnosti.

    Navíc si hřál polívčičku až příliš, když nepromoval Spolu, ale hlavně TOP 09, což mnozí vnímají s velkým despektem, mají za to, že se pidi strana jen veze se silnější ODS, aniž by za to cokoli nabídla a byla nápomocná společnému zájmu.

    „To už je koalice Spolu tak zoufalá a programově vyprázdněná, že musí její vrcholný kandidát a starosta Prahy 6 Ondřej Kolář zveřejňovat na internetu fotky, jak věší na plot mého domu leták jejich koalice? Co od těchto neomarxistů čekat příště? Posprejují mi dům nebo auto?“ ptal se po tomto kousku rozčilený šéf SPD.

    Okamura v této souvislosti tasil snímky z bezpečnostní kamery, které měly dokazovat nejen „vpád“ Ondřeje Koláře, ale i fakt, že byl tou dobou doma. 

    Ondřej Kolář z TOP 09 si naběhl, když zvonil u Tomia Okamury a na plot mu navěsil letáček koalice Spolu.

    Političtí oponenti mu pak vmetli zákon o ochraně soukromí, jeho bezpečnostní kamera prý mohla poškodit práva sousedů, a tak je lídr SPD raději zase dal pryč. Lidé se pak  podivovali i nad tím, proč Okamura neotevřel a s Kolářem se nekonfrontoval, zvláště když věděl, kdo že mu vartuje přede dveřmi. 

    Jak vidno, voliči se mají ještě na co těšit, strany jedou čím dál větší bomby a neváhají je použít...

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 19:04 středa 12. ledna 2022. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      63
    • Haha
      13
    • Super
      8
    • Tvl
      5
    • Cože
      4
    • Sladký
      4
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...