Od Miss do zastupitelstva! Na Moravě lidé zvolili nejoblíbenější královnu krásy Žídkovou

Hodně zajímavou posilu dostane po uplynulých krajských volbách Zastupitelstvo Moravskoslezského kraje. Je jí třiačtyřicetiletá Monika Brzesková, dosavadní starostka Kravař. Že vám její jméno nic neříká? A co takhle Monika Žídková, miss České republiky a Evropy z roku 1995?

Skutečně, právě někdejší královna krásy kandidovala v krajských volbách za KDU-ČSL. Byla sice až na sedmém místě kandidátky, jenže díky preferenčním hlasům se posunula na druhé místo hned za lídra Lukáše Curyla.

Není pochyb o tom, že právě minulost přinesla Brzeskové tolik hlasů. Vždyť patří k těm nejhezčím královnám krásy naší historie, soutěž ovládla v době, kdy jí kralovaly opravdové přírodní krásky, což bohužel dnes běžné není.

V roce 2011, kdy byla soutěž Miss České republiky spojena se soutěží Česká Miss, se Brzesková ostatně ve finálovém večeru stala vítězkou ankety Nejoblíbenější miss v historii. 

Nejkrásnější miss České republiky Monika Žídková

Ještě čtyři roky předtím se objevila v populární taneční soutěži StarDance. Bohužel tehdy musela skončit předčasně, protože její taneční partner Jan Halíř utrpěl těžší zranění při autonehodě a skončil s otřesem mozku v nemocnici.

Jméno si Žídková změnila na Brzeskovou už čtyři roky po vítězství v Miss. Vzala si tehdy podnikatele Petra Brzesku. 

Monika Žídková, dnes Brzesková, s manželem

Loni v prosinci slavili dvacáté výročí svatby, Brzeska vzal tehdy svou drahou polovičky do luxusního klenotnictví v Ostravě, a jak spočítal Blesk.cz, odnesla si odtamtud šperky za téměř milion a čtvrt.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:23 čtvrtek 4. února 2021. Anketa je uzavřena.

  • 20
  • 17
  • 15
  • 15
  • 14
  • 12