Komunista Filip se zastal vyhozené učitelky: Rozcupovaly ho osobnosti i novináři z ČT!

Bývalý šéf KSČM Vojtěch Filip (67) se veřejně zastal učitelky, která nedávno dostala padáka za to, že během vyučování záměrně lhala žákům o ruské agresi na Ukrajině. Netrvalo to dlouho a ostřílený politik se dočkal slovní sprchy nejen od voličů, ale i od známých osobností či novinářů z České televize.

Českou veřejnost nedávno pobouřilo chování učitelky z pražské základní školy, která místo aby dětem předávala pravdivé informace, šířila lži a tvrdila například, že se v Kyjevě „nic neděje“. Jakmile se kauza dostala ven, vyfasovala učitelka od ředitelky okamžitou výpověď.

Ženy se nyní veřejně zastal komunista Vojtěch Filip, který se začal ohánět nejenom Listinou základních práv a svobod, ale také faktem, že je vystudovaný advokát.

„Situaci učitelky českého jazyka z Prahy 6 znám jen z medií, ale i tak jako advokát připomínám, jak paní ředitelce, tak panu starostovi, článek 17 odst. 1 a 2 naší Listiny základních práv a svobod a právo jak na svobodu projevu, tak na informace. Jejich omezení je protiústavní,“ uvedl na Twitteru bývalý šéf KSČM.

Velmi brzy se Vojtěch Filip dočkal obří kritiky. Pustili se do něj nejen běžní občané, ale také známé osobnosti či někteří sportovní novináři.

„Estébák se ohání Listinou základních práv a svobod. Tedy těch atributů, které jste vy estébáci záměrně potírali mnoho let, Falmere,“ vzkázal Filipovi Petr Svěcený, jenž strávil dlouhé roky v České televizi a nyní moderuje na kanále O2 TV Sport.

„Hele koště, zmiz odsud,“ přidal se současný sporťák České televize David Kalous.

Kalousova kolegyně z ČT Světlana Witowská Filipovi na dálku vzkázala, že svoboda projevu podle soudu neznamená právo lhát a šířit neověřené informace.

„Některé věci je důležité ve veřejném prostoru připomínat,“ dodala novinářka.

Další, komu Filipův tweet nedal spát, byl legendární hokejista Jiří Hrdina, který je známý tím, že komunisty nemá vůbec v lásce.

„Ty kanále bolševický, zavři tu svou nevymáchanou hubu a poslechni si ty lži, které tam ta bába dětem vykládala. Ale to se ti nehodí do krámu, co? Šmejde komunistický,“ rozohnil se trojnásobný vítěz Stanley Cupu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:34 sobota 20. srpna 2022. Anketa je uzavřena.

  • 35
  • 33
  • 12
  • 8
  • 6
  • 6