Vojta (†20) se předávkoval v klubu a zemřel: Podnik vydal návod, jak užívat drogy!

Vojta K. (†20) chtěl zapít maturitu s kamarády. Z pražského klubu Storm ho ale v kritickém stavu odvezla sanitka. Po pár dnech svůj boj o život mladík prohrál. Podle oficiálního vyjádření podniku se měl předávkovat extází. Storm na celou událost zareagoval nepochopitelným způsobem. Na Facebooku podniku se mimo jiné objevil jakýsi návod pro ostatní, jak správně užívat drogy.

O tragédii, která postihla teprve dvacetiletého maturanta Vojtu, informovala na sociálních sítích jeho sestra. Později se přidal i pražský podnik Storm, kde se v osudný večer Vojta bavil s kamarády.

„Vojtu v klubu našel Marek B. (velký respekt) a vytáhl ho nahoru na vzduch a předal naší ochrance. Ihned jsme volali záchranku a Vojtu hlídali, doplňovali mu tekutiny a postupně mu ochlazovali organismus, tak abychom ho co nejdřív stabilizovali,“ napsal klub na svých facebookových stránkách.

„Záchranka přijela rychle a s malou pomocí si do ní došel Vojta sám. Samozřejmě byl překoplý. Údajně spolkl tři extáze. Nicméně s námi komunikoval ještě v sanitce. Blahopřáli jsme mu k maturitě a snažili se mu vysvětlit, ať na sebe dává příště větší pozor a že tři jsou vážně moc,“ stojí dále v oficiálním prohlášení klubu.

Vojta chtěl oslavit maturitu, zemřel v pražském klubu.

Oblíbený pražský podnik dále zveřejnil něco, co vypadá jako návod pro ostatní návštěvníky, kteří by si chtěli užít večer plný drog, ale bojí se, že dopadnou jako Vojta.

„Poctivě dodržujte pitný režim a při konzumaci drog se zavodňujte. Choďte na mejdany v partě a navzájem se hlídejte a pomáhejte si. Když už drogu musíte konzumovat, vždy to dělejte postupně a po menších dávkách,“ píše se například v tomto seznamu rad a tipů.

„Držíme palce a doufáme, že budeš co nejdřív v pohodě! I přejetý jsi působil jako sympaťák,“ uvedl dále klub na Facebooku.

Toto se objevilo na Facebooku pražského klubu Storm.

Ve středu ale všechny naděje definitivně zhasly. „Je konec, Vojtík svůj boj prohrál, už nežije,“ napsala na Instagram Vojtova zničená sestra.

Vojta byl prý nadaný fotbalista. Hrál za TJ Spartak Strašnice a právě na hřišti tohoto klubu proběhne v pátek mezi 19. a 20. hodinou poslední rozloučení.

Tomu, kdo Vojtovi drogu prodal, hrozí mnohaletý trest za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 17:13 sobota 19. října 2019. Anketa je uzavřena.

  • 31
  • 25
  • 20
  • 17
  • 16
  • 14