Hlásná trouba Kremlu si opět nebere servítky: Lidský život se přeceňuje!

Zatímco z ukrajinské fronty přicházejí zprávy o rostoucím počtu zabitých ruských vojáků a mobilizovaných občanů Ruské federace, hlásná trouba Kremlu si jede svou písničku. Oddaný podporovatel Vladimira Putina, ruský moderátor Vladimir Solovjov, zaskočil ruské diváky, když ve svém pořadu promluvil o hodnotě lidského života. Prý je přeceňován a spíše než na strach ze smrti by se měli lidé soustředit na to, aby nezradili a nezklamali své bližní.

„Velkého hrdiny Ruska, generála Aptiho Alaudinova, jsem se zeptal, jestli se bojí smrti. Řekl mi, že je pobožný člověk, a tak se smrti bát nemůže,“ zmínil Vladimir Solovjov v diskuzi, která běžela na prvním kanále ruské státní televize.

Na debatu, která byla tradičně věnována vývoji geopolitické situace, a hlavně invazi na Ukrajině, na Twitteru upozornil novinář BBC Francis Scarr. Nezapomněl dodat, že to byl Solovjov, kdo v době před válkou na Ukrajině hlásal, že život je krásný.

Generál Alaudinov, jenž velí čečenským bojovníkům a za účast na invazi na Ukrajině se pyšní tituly Hrdina Ruska a Hrdina Luhanské lidové republiky, měl Solovjovovi říct, že spíše než strach z vlastní smrti ho děsí to, že by nechal své spolubojovníky ve štychu.

„Smrti se nebojím, k životu prostě patří. Bojím se, že nechám lidi ve štychu. Bojím se, že zklamu důvěru, kterou ve mě lidé vkládají. Jaký by to mělo smysl bát se smrti? Proč se bát nevyhnutelného? Půjdeme do nebe. Smrt je konec jedné cesty a začátek nové,“ citoval prokremelský moderátor čečenského generála.

Prokremelský moderátor Vladimir Solovjov si ve svém pořadu nebral a nebere servítky.

Od začátku války podle ukrajinské statistiky, kterou ovšem nelze nezávisle ověřit, mělo zahynout sto tisíc vojáků agresora. Mobilizovaní ruští vojáci míří na frontu často bez výcviku a potřebného vybavení. Ukrajinské zpravodajské služby navíc informují, že Rusko v dohledné době spustí další vlnu mobilizace, a to i přes fakt, že Putin i jeho nejbližší spolupracovníci v prosinci slibovali, že se tak nestane.

„To jediné, pro co lze žít, je to, pro co lze i zemřít, a tak to má být,“ hřímal Solovjov.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:30 čtvrtek 4. května 2023. Anketa je uzavřena.

  • 37
  • 11
  • 10
  • 4
  • 1
  • 1