Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Putin (bohužel) ukázal formu: Carlsona si energicky povodil, nenechal se přerušit

    Těžko se lze dopočítat, kolikrát už ho pohřbili. Vladimir Putin (71) měl za poslední dva roky trpět snad všemi druhy rakoviny, paranoia ho prý zahnala do kouta jakéhosi krytu na Sibiři, dokonce měl být dávno mrtev a na veřejnosti za něj vystupuje dvojník... V rozhovoru s americkým novinářem Tuckerem Carlsonem vyvedl ruský diktátor všechny z omylu.

    Vladimir Putin totiž v mimořádně ostře sledovaném rozhovoru s vůbec prvním západním novinářem působil s ohledem na výše zmíněné až nečekaně svěže a energicky.

    Samozřejmě, činit se museli hlavně maskéři. Je znát, že si Putin pomáhá botoxem a nejrůznějšími úpravami, člověk na pokraji smrti ale vypadá úplně jinak.

    Vladimir Putin v rozhovoru s Tuckerem Carlsonem

    To samé platí o Putinově projevu. Z rozhovoru si udělal tak trochu one man show a od Tuckera Carlsona se prakticky nenechal přerušit.

    „Tak chcete mít vážný rozhovor, nebo show?“ zarazil okamžitě novináře, když ten se pokusil do některé z jeho dlouhých odpovědí zasáhnout.

    Ruský diktátor velice detailně popisoval historii Ruska a Ukrajiny, opakoval svou teorii o nacismu na Ukrajině a speciální vojenské operaci, která tento nacismus zarazí.

    Vladimir Putin v rozhovoru s Tuckerem Carlsonem

    Spoustu informací, byť se o jejich pravdivosti můžeme jen dohadovat, ovšem rozhovor přinesl. Putin například kategoricky odmítl, že by jeho zájmy sahaly dál než za hranici Ukrajiny.

    „Nemáme vůbec žádný zájem na Polsku, Lotyšsku nebo kdekoliv jinde. Proč bychom to dělali? Jednoduše nemáme žádný zájem. Nepotřebujete být nějakým analytikem, abyste věděli, že to odporuje zdravému rozumu, zaplést se do nějaké globální války. Taková válka by přivedla celé lidstvo na pokraj vyhynutí. To je zřejmé,“ řekl Putin, podle kterého západní země predikcemi o tom, že po dobytí Ukrajiny bude Rusko postupovat dále, pouze straší svoje občany.

    Dodal, že Rusko by na Polsko, Lotyšsko či jinou zemi zaútočilo pouze v případě, že by ona zaútočila jako první na Rusko. Také ale pohrozil, že jeho země je připravena lépe než kdokoliv jiný.

    „Co se týče vývoje hypersonických úderných systémů, jsme nyní přede všemi, před Spojenými státy i ostatními zeměmi. A vylepšujeme je každým dnem,“ uvedl Putin v rozhovoru.

    Co se týče samotné války na Ukrajině, řekl ruský diktátor skálopevně, že zkrátka není možné, aby Rusko prohrálo. Obvinil také britského expremiéra Borise Johnsona z toho, že před rokem a půl zmařil mírovou dohodu mezi Ruskem a Ukrajinou, která již byla ujednána a téměř podepsána. Kreml ostatně už v minulosti obvinil Johnsona z toho, že Ukrajině zakázal mírovou dohodu podepsat a přiměl ji bojovat.

    „V Istanbulu jsme připravili obrovský dokument, který parafoval vedoucí ukrajinské delegace. Přidal svůj podpis k některým ustanovením, ne ke všem. Podepsal to, my byli připraveni to podepsat a válka by už dávno skončila. Před osmnácti měsíci. Jenže pak přišel pan Johnson a dohoda nebyla,“ uvedl Putin.

    „Je to pro mě velmi smutné. Už před rokem a půl jsme mohli zastavit tato válečná nepřátelství. Ale Britové nás přesvědčili a my jsme to odmítli. Kde je teď pan Johnson? A válka pokračuje dál,“ dodal-.

    Fotogalerie