Vládou se prohnal uragán Prymula: Věnuje mu Maláčová na rozloučenou „pár milých slov“?

Ve víru současných událostí, kdy ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) kázal vodu a pil víno, navíc v restauraci, která měla být podle nařízení zavřená, a producíruje se bez roušky, není divu, že to ve vládě vře. Všichni se musejí hodně držet, aby neulétlo nějaké to peprné slovíčko. Jako se to nedávno stalo ministryni Janě Maláčové (ČSSD), která si zchladila žáhu na premiérovi Andreji Babišovi (ANO)

„Myslím, že jsem toho zase tolik neprovedl,“ prohlásil Roman Prymula ke svému nočnímu setkání s Jaroslavem Faltýnkem v pražské restauraci Rio’s. Sám však vyzýval všechny k tomu, aby z práce jezdili rovnou domů, navíc na příkaz vlády mají být všechny restaurace zavřené, a tvářil se u toho jako zpráskaný pes.

„Chyba přišla v ten nejhorší čas. Mrzí mě to, není jiné řešení. I když pro mě je to velice složitá situace. Nikdo není nenahraditelný. Ani já,“ řekl během tiskové konference Andrej Babiš s tím, že musí urychleně najít nového ministra.

Není divu, že to uprostřed vrcholící druhé vlny pandemie koronaviru v koalici pořádně vře. Zástupci ČSSD neskrývají své pohoršení a rozčarování, právem říkají, že je celý kabinet v očích veřejnosti za papaláše, pro něž žádná pravidla neplatí.

Fakt, že Babiš Prymulu na tiskovce řádně „setnul“ a vyzval ho k rezignaci, jinak to udělá sám, ministr vnitra Jan Hamáček kvituje s velkým nadšením.  

„Vítám rozhodnutí pana premiéra, bylo to jediné možné a správné řešení. Tento krok nám dává šanci udržet si důvěru veřejnosti při prosazování nezbytných opatření v boji proti epidemii,“ nechal se slyšet Hamáček (ČSSD). 

K rezignaci Prymulu vyzýval už ráno, stejně jako například další sociálnědemokratický ministr kultury Lubomír Zaorálek nebo opozice, pro niž je Prymulovo šlápnutí do exkrementu stoletá voda na mlýn.

Nezbývá než doufat, že se tentokrát politici udrží před kamerami nebo někde na očích nebudou popouštět uzdu svým ulevujícím komentářům, než jako tomu bylo v případě ministryně práce a sociálních věcí Jany Maláčové (ČSSD). Ta se stala „hvězdou“ proti své vůli, když její výlev odvysílala České televize v pořadu 168 hodin.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:00 neděle 21. února 2021. Anketa je uzavřena.

  • 39
  • 29
  • 18
  • 16
  • 16
  • 15