Papalášství, zaútočil Rakušan na VIP slávisty a ukázal Dvořáka. Nic neprovedli, hájí je Novotný

To ne já, to Dvořák! Šéf hnutí STAN Vít Rakušan na Facebooku vyvracel fámu, že se i on zúčastnil fotbalového zápasu mezi Slavií a Leicesterem. Vytáhl fotku ředitele České televize Petra Dvořáka, za něhož ho lidé zaměnili, a začal mluvit o papaláších, se kterými by nešel ani cvrnkat kuličky. Epidemiolog Roman Prymula se jako papaláš zachoval, když nedlouho před zápasem mluvil o nutnosti tvrdého lockdownu, o tom není pochyb. Papalášskou nálepku má od kritiků i hradní kancléř Vratislav Mynář. Ale co ostatní? Nezachovali se jen tak, jak by opozice chtěla, aby Česko za doby koronavirové fungovalo?

„Fakt jsem nebyl dneska na Slavii, nejen proto, že jí nefandím. S papaláši čas netrávím. S touhle partou bych nešel hrát ani kuličky. A hlavně: byl jsem v Poslanecké sněmovně. Hlasovali jsme o dost důležitých věcech, Petra Pecková mě má vyfoceného na online callu s hejtmany,“ napsal Rakušan na Facebooku.

Z jeho vyjádření se zdá, že za papaláše považuje celé osazenstvo VIP tribuny v Edenu. Jestliže ovšem odhlédneme od Prymuly, který se zachoval hloupě a skutečně jako papaláš, co je na chování ostatních přítomných papalášského?

Tenistka Petra Kvitová, europoslanec a signatář Charty 77 Alexandr Vondra, šéf České televize Petr Dvořák a další žádné koronavirové opatření neporušili. Na zápas přišli s negativním PCR testem a měli nasazené respirátory.

Právě tohle je cesta, kterou by si přála jít většina Čechů: negativní test rovná se větší volnost. Dlouhodobě padají návrhy, aby mohli lidé s negativním testem třeba na sportovní utkání či koncert.

Na stejném principu, tedy s negativním testem, má ostatně fungovat i návrat dětí do škol, který právě opozice včetně Rakušana velmi důrazně požaduje.

Na obranu účastníků zápasu, které šéf hnutí STAN označuje za papaláše, vystoupil i řeporyjský starosta za ODS Pavel Novotný, který patří k nejznámějším fanouškům Slavie.

„Alexandr Vondra a další nic neprovedli. Asi to nevypadá dobře. Měl jsem kliku o deset metrů. Ale nic neprovedli. Jít příkladem? Nechápu... Čerstvý test a respirátor vyšší třídy měli všichni na akci... Kdo z vás to může říct,“ píše Novotný kromě dalšího.

„Mně tu do školky rodiče posílají nakažené děti a já dělám de*ila, musel jsem to dnes zase zavřít. Chovají se jako největší zm*di, vím to o půlce svých přátel, že mlčíme s ředitelkou o tom, že v karanténě a covidu posílají do školky bezpříznakové děti... Víme to... Jediné, co je zajímá, je, zda je nenahlásíme...,“ prozrazuje starosta.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 10:40 sobota 19. června 2021. Anketa je uzavřena.

  • 161
  • 28
  • 22
  • 15
  • 12
  • 5