Tenhle hnus utnu! hřmí pokrytec Rakušan. Na demonstracích Milionu chvilek mu nevadil

Ministr vnitra Vít Rakušan vyhlásil válku autorům šibenic, kteří útočí na jeho kolegy z vlády. Nejnověji ho natolik šokovala fixou nakreslená oprátka pro Markétu Pekarovou Adamovou v metru, že se rozhodl začít pracovat na legislativních změnách, které by zajistily tvrdší tresty. Lidé mu ovšem začali připomínat, že se ani jednou neohradil vůči šibenicím na demonstracích Milionu chvilek pro demokracii, jichž byl hojným účastníkem. A stejně tak mu nevadila přání smrti pro Miloše Zemana či slova o švábech a krysách adresovaná prezidentovi i tehdejšímu premiérovi Andreji Babišovi.

Rakušana rozohnila už šibenice před Poslaneckou sněmovnou, kterou si dovezli demonstranti z iniciativy Chcípl PES.

Poslední kapkou pro něj byla malůvka z pražského metra s postavičkou, u které je nápis „čubka z TOP 09 Markéta Pekarová“.

„Tenhle hnus z MHD odmítám. Mluvím o tom už několik týdnů. Šibenice do demokratického světa nepatří. Markéta i kdokoliv jiný, komu je tímto způsobem vyhrožováno, musí mít dovolání. Výhrůžky nejsou svobodným vyjádřením názoru. Pracujeme na právních změnách,“ informoval Rakušan, že začal jednat.

Že je šibenice pro šéfku topky skutečně hnus, to není třeba zdůrazňovat. 

V diskuzi se ale objevily nechápavé komentáře, kde se v Rakušanovi zničehonic takové pohoršení bere. Poslední roky je totiž častým účastníkem i řečníkem na demonstracích Milionu chvilek pro demokracii, kde přání smrti Andreji Babišovi či prezidentu Miloši Zemanovi nejsou ničím výjimečným.

Jedna šibenice pro tehdejšího premiéra se objevila třeba na demonstraci u příležitosti oslav 17. listopadu v roce 2018. K vidění byly i další perličky, třeba přirovnání Andreje Babiše k rakovině nebo přání, aby Zeman buďto odstoupil, nebo zemřel.

Zda se přímo večerní akce na Václavském náměstí Rakušan zúčastnil, není známo, mikrofonu se tam zhostili jiní, například tehdejší poslanec za TOP 09 Miroslav Kalousek. Vyfocen byl šéf STAN toho dne pouze na Národní třídě. 

Rakušan nicméně řečnil třeba na demonstraci 7. května 2019, a to přímo nad transparenty jako „na Hradě ruskej šváb, ve vládě podkarpatská estébácká krysa“. 

Stejně tak Rakušana nechaly chladným rakve, které odpůrci předchozí vlády přinesli rovnou před dům Andreje Babiše, ve kterém žije s manželkou a dvěma dětmi.

Šibenice adresované současné vládě na demonstracích iniciativy Chcípl PES odsoudil v dnešním rozhovoru pro MF DNES i sám prezident Miloš Zeman. Prohlásil ale, že si za ně může policie i samotné Rakušanovo Ministerstvo vnitra, a to svou nedůsledností.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:33 pátek 17. června 2022. Anketa je uzavřena.

  • 263
  • 38
  • 25
  • 5
  • 4
  • 3