Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Rakušanův tým prý mazal komentáře! V Karviné ho hlídala armáda policajtů

    Vít Rakušan debatoval v Karviné bez cenzury a sklízí pochvalné komentáře. Kritiku si ale vysloužil za to, že diskuze na sociálních sítích už bez cenzury není. | foto: Facebook

    Avizoval, že vyrazí mezi lidi a bude s nimi debatovat bez cenzury. To ministr vnitra Vít Rakušan splnil a v pondělí vyrazil do karvinské hospody. Od místního davu si vyslechl ostré dotazy i spršku urážek, hlídali ho přitom policisté. Na sociálních sítích se ale objevily informace o tom, že zatímco v Karviné ministr debatoval bez cenzury, kritické komentáře na Facebooku jeho tým promazává.

    Rakušan sklízí po své první debatě převážně chválu. Postavil se čelem odpůrcům, klid si zachoval i ve chvíli, kdy ho zasypali sprchou urážek nebo na něj křičeli, ať podá demisi.

    Objevuje se ovšem i kritika. Třeba toho, že Rakušana hlídala armáda policistů v civilu i těch uniformovaných, kteří stáli před hospodou.

    Samozřejmě, ministr vnitra ochranu mít musí. Paradoxem ale je, že si Rakušan nápad evidentně vypůjčil od slovenského expremiéra Igora Matoviče, který mezi občany vyjížděl v loňském roce. Jeho debaty však nesly název „Bez ochranky“ a spočívaly v tom, že šéf hnutí OĽaNO čelil odpůrcům úplně sám.

    Také podle některých diváků sice Vít Rakušan ukázal odvahu, že se odpůrcům tváří v tvář postavil, jenže samotná debata obzvláště nosná nebyla. Připraveni podle nich nebyli ani tazatelé, ani sám ministr, který spíše alibisticky hájil kroky vlády, než že by přijal zodpovědnost.

    Na sociálních sítích také koluje screenshot, podle něhož sice debata byla bez cenzury, ale následné ohlasy už tak docela ne. Rakušanův tým měl totiž čile promazávat komentáře, které na ministra útočily. Otázkou samozřejmě je, zda nebyly vulgární.

    Rakušan si po debatě pochválil, že se v Karviné nesetkal pouze s odpůrci. Několik lidí ho přišlo také ocenit, vyfotit se s ním či si přiťuknout panákem něčeho tvrdšího.

    Šéf hnutí STAN má debat naplánovaných ještě sedm. Příští týden vyrazí do Sokolova, zvolil totiž převážně takové lokality, ve kterých má vláda nejméně podporovatelů.

    Fotogalerie