Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Klusák chce řešit „ukradený“ dokument: Pedofily smíš honit jen ty? ptají se ho diváci

    Režisér Vít Klusák (40) je na své poslední dílo, jímž je dokumentární film V síti, patřičně hrdý a rád to dává najevo. Není tak divu, že ho pěkně vytočilo, když se s téměř totožným projektem nově vytasili němečtí filmaři. Klusák mluví o krádeži a chce celou věc řešit právní cestou! Od diváků si ale vyslechl, že přece není jediným dokumentaristou, který může poukazovat na pedofily a sexuální predátory. Navíc Klusákův film není zdaleka prvním dokumentem tohoto typu.

    „Právě jsme zjistili, že nám německá televize RTL ukradla V síti,“ informoval před několika dny na svém Facebooku rozzuřený režisér Vít Klusák.

    „Jejich produkce si 19. ledna vyžádala kopii filmu s tím, že jej zvažují koupit. Po dvou týdnech vzkázali, že nemají zájem. A teď se vytasili s vlastním kusem,“ dodal filmař, který pracoval i na některých televizních projektech, například Ano, šéfe!

    Jednomu z diváků, jehož se tato „krádež“ také dotkla, poté Klusák v diskuzi sdělil, že hodlá celou věc řešit, pravděpodobně právní cestou. 

    „Vzhledem k tomu, že si vyžádali screener (kopie filmu, pozn. red.) a pak náhle přestali komunikovat, tak spíše jo,“ napsal režisér.

    Odvážným tvrzením o krádeži dokumentu si ale Klusák trochu naběhl na vidle. Od desítek televizních diváků si totiž vyslechl, že by měl být spíše rád, že se poselství jeho dokumentu šíří do světa. 

    „Honit pedofily a točit se u toho můžeš, jen když ti na to dá cejch Vít Klusák,“ dělá si z režiséra legraci divák Radek.

    Někteří se pozastavují také nad tím, že nový německý dokument se od toho Klusákova v mnohém liší. 

    „Vždyť tam je jeden kluk a dvě holky, ne? Vy jste měli tři holky, to je úplně jiný formát,“ myslí si Ondřej.

    „Že je u určitého typu produkce mustr, který je nelicencovaně přebírán v dalších zemích, neznamená, že jde o krádež duševního vlastnictví,“ píše režisérovi v diskuzi jistý divák Marek.

    Další diskutéři zmiňují také to, že film V síti není zdaleka prvním ani posledním dokumentem zabývajícím se pedofilií. Velký úspěch měla například americká série dokumentů To Catch a Predator. 

    „To Catch a Predator jsme neznali a nijak jsme z toho nevycházeli,“ stojí si za svým Klusák, který ale poté přiznal, že o americkém dokumentu před vznikem svého filmu vlastně věděl.

    „V době střihu, kdy už bylo dávno dotočeno, jsme si rešeršovali termín predátor, protože jsme se rozhodovali, jak budeme muže, co holky kontaktovali, v doprovodných materiálech nazývat. A při té příležitosti jsme narazili na ten pořad, ale nevěnovali jsme nějaké domnělé podrobnosti pozornost, protože u nich jde primárně o konfrontaci s moderátorem,“ tvrdí Klusák.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:24 čtvrtek 15. července 2021. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      21
    • Trapas
      10
    • Super
      4
    • Cože
      2
    • Sladký
      2
    • Tvl
      2
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...