Muslim? Tak na zem! Vídeňská policie se s tím při pátrání po teroristovi nemazlila

Další teroristický útok otřásl Evropou, radikálové z Islámského státu udeřili ve Vídni a k úternímu ránu se počet obětí vyšplhal na číslo čtyři. Otazníky teď panují kolem počtu útočníků. Jednoho policie ještě včera zastřelila, dalšího zadržela, je ale možné, že celkem byli pachatelé čtyři. Při pátrání po teroristech včera rakouští policisté nenechali vůbec nic náhodě.

Útok se odehrál na šesti různých místech, centrum bylo plné lidí, kteří si užívali posledního večera před koronavirovým lockdownem. Policie tak měla neuvěřitelně těžkou práci, teroristy musela co nejrychleji najít a zpacifikovat.

Centrum města proto uzavřela. A na každého, kdo by mohl k útočníkům patřit, nemilosrdně namířila zbraň a prohledala ho.

Policie nemilosrdně zajistila každého, kdo jí na pohled připadal podezřelý.

Na internetu se tak objevila spousta fotografií, na nichž policisté drží na zemi, s rukama za zády, nebo dokonce svlečené do půl těla muže muslimského vzezření. Jakákoliv korektnost šla stranou, hrálo se o každou vteřinu.

I tato fotografie má pocházet ze včerejšího večera. Policie zatkla podezřelou skupinu, všechny nechala svléknout do půl těla.

Brzy se ukázalo, že útočníci se skutečně hlásili k teroristické organizaci Islámský stát. Na sociální sítě unikla fotografie údajně jednoho z nich, jak se s typickým plnovousem chlubí zbraněmi taktéž typickými pro islámské radikály.

Někteří museli lehnout na zem.

Aktuální bilance zrůdného teroru ve Vídni jsou čtyři mrtví a sedmnáct zraněných, z toho šest vážně. Jde zřejmě o další ze série útoků, které přišly jako odveta za karikatury proroka Mohameda.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:56 středa 3. března 2021. Anketa je uzavřena.

  • 234
  • 20
  • 18
  • 18
  • 17
  • 17