Luxusní auta a půl milionu na pohřeb: Byla Veroničina vražda vyřizováním sporů?

Chladnokrevně zavražděná Češka Veronika, kterou v Torontu zastřelila dvojice neznámých útočníků, se zatím spravedlnosti nedočkala. Policie po pachatelích, kteří na ni vypálili více než dvacet ran, stále pátrá. Spousta okolností ovšem naznačuje, že mladá matka mohla být obětí vyřizování sporů, v jejím okolí se totiž zjevně točí velké peníze. Rodina se jí nejspíš rozhodla vystrojit honosný pohřeb a přes internet na něj vybrala devadesát tisíc korun. Navíc původně měl být pohřeb za půl milionu!

Co přesně stálo za smrtím mladé Češky Veroniky M., kterou v Torontu zavraždila dvojice zabijáků stylem jako vystřiženým z kriminálního filmu? Některé stopy vedou k tomu, že by mohlo jít o vyřizování účtů mezi bohatými rodinami.

Ačkoliv Veronika jako trojnásobná mladá matka musela velkou část příjmů utratit na chod domácnosti, jezdila si nablýskaným bílým mercedesem. Její vražda pak působí jako z gangsterky, počíhali si na ni dva muži, kteří na místo činu dorazili černým SUV, a vypálili na ni přes dvacet ran.

A pak je tu pohřeb, který se měl podle informací na Facebooku Veroničiny sestry Lenky odehrát dnes. Rodina oběti se zjevně rozhodla, že poslední rozloučení udělá co možná nejvíc velkolepé a okázalé, jako běžně mívají třeba rozsáhlé rodinné klany. Na pohřeb se rozhodli vybrat 20 tisíc dolarů, tedy přibližně 452 tisíc korun!

Veronika M. byla krásná žena.

„Všechno přišlo tak náhle a nečekaně a my bychom rádi mé sestře dopřáli takové rozloučení, jaké si zaslouží. Pokud v srdci najdete důvod naši snahu podpořit, jakákoliv částka pomůže. Velmi bychom to ocenili,“ píše sestra Lenka na fundraisingové stránce, kterou po Veroničině smrti narychlo založila.

Lidí, kteří se rozhodli rodině Veroniky M. pomoci, se našlo hned několik desítek. Vybírání peněz na pohřeb se rozjelo se zpožděním a stanovená částka se vybrat nepodařila, do pátečního dne ale rodina nastřádala bezmála čtyři tisíce dolarů, což je v přepočtu něco přes devadesát tisíc korun. 

Lenka musela nechat svoji sestru odpojit od přístrojů.

Přesto ale stránka nepochybně poběží dál a pozůstalí tak budou moct peníze později využít třeba na zaopatření Veroničiných dětí, o které se nyní bude starat její sestra.

Toronto, kde byla Veronika před několika dny zavražděna, se nyní zahalilo do strachu. Počet obdobných útoků střelnou zbraní totiž v poslední době vzrostl a místní se obávají, že se v ulicích rozpoutala válka gangů. 

Zamotala se snad do takové války i samotná trojnásobná maminka nebo někdo z její rodiny? Policie zatím mlčí, podle listu Toronto Sun zatím není známa jediná stopa. Žádnou novou informaci se prý nedozvěděla ani rodina zavražděné Veroniky. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:08 neděle 23. června 2019. Anketa je uzavřena.

  • 39
  • 15
  • 14
  • 12
  • 10
  • 9