Postřelenou Veroniku (†24) nechala rodina odpojit. Její orgány někomu darují

Nejprve přišel šok, pak několik dní naděje a následně to nejtěžší životní rozhodnutí. Jak popsala sestra Češky Veroniky M. (†24), kterou neznámí útočníci zasáhli několika střelnými ranami před domem v Torontu, mladá maminka byla několik hodin připojena k přístrojům, jenže pak lékaři prohlásili, že se z umělého spánku vinou vážných zranění a poškození mozku nikdy neprobudí. A tak musela právě sestra rozhodnout, že bude Veronika odpojena od přístrojů. „Nechala jsem darovat její orgány, aby se stala hrdinkou něčího života,“ popsala emotivně.

Těžko si lze představit, jak těžkým obdobím prochází rodina Veroniky M. Mladá maminka tří dětí byla velmi vážně postřelena 10. února v Torontu, když se kolem sedmé hodiny ráno vracela z večírku. Ze zatím neznámého důvodu si na ni počíhala dvojice vrahů, která následně odjela černým SUV.

Byť na mercedes Veroniky útočníci vypálili více než dvacet ran, jako zázrakem se pohotovým zachráncům povedlo obnovit její srdeční činnost. Následoval několikadenní boj o holý život, který ale bohužel nedopadl úspěšně. A jak těžké tyto dny byly, popsala Veroničina sestra Lenka.

„Moje sestra byla tragicky postřelena v neděli ráno a kvůli vážným zraněním a rozsáhlému poškození mozku byla napojena na přístroje na 48 hodin života. Ve věku 24 let měla celý život před sebou a zůstaly po ní tři děti,“ povzdychla si Lenka na fundraisingové stránce, kde prosí veřejnost o finanční podporu k uspořádání takového rozloučení, jaké si Veronika zaslouží.

Lenka musela nechat svoji sestru odpojit od přístrojů.

Z dalších řádků, které Lenka napsala, je poznat, co rodina prožívala. Popisuje v nich totiž, jak přesně došlo k tomu, že mladá Veronika boj o život definitivně prohrála.

„Třináctého února jsem byla konfrontována s tím nejhorším rozhodnutím. Dozvěděla jsem se, že moje sestra, jediný sourozenec, kterého mi bůh dal, se už nikdy nevzbudí. Musela jsem tuto realitu akceptovat a rozhodla jsem se, že svoji sestru nechám odpojit od přístrojů. Její orgány jsem nechala darovat, aby se mohla stát hrdinkou v životě někoho jiného,“ píše Lenka.

Policie ohledává prostřílené auto mladé Veroniky.

„Naše srdce jsou zlomená a naprosto zničená, žádný rodič ani sourozenec by neměl pohřbít svoje dítě nebo mladší sestru,“ dodává a na závěr přikládá i dojemné vyznání, v němž vzkazuje, že pro ni byla čest být Veronice sestrou.

Veronika M. byla krásná žena.

Zůstává zatím otázkou, co za smrtí mladé maminky tří malých dětí stojí. Bylo snad důvodem zuřivé střelby na její luxusní mercedes vyřizování sporů mezi bohatými rodinami?

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:00 čtvrtek 20. června 2019. Anketa je uzavřena.

  • 12
  • 12
  • 9
  • 8
  • 8
  • 8