Vaření psů jako specialita slovenských Romů? Těchto zvěrstev se nedávno dopustili Češi

Čechy šokovala reportáž o rodinách z romských osad v okolí Prešova, které po okolních městech kradou psy, které pak zabíjejí a vyrábí psí sádlo. Není tomu dlouho, co se ještě větší nechutnost řešila i u nás. Mnozí z vás si jistě vybaví dnes již neexistující web, kde se čtenáři mohli dozvědět, která část psa je nejchutnější a jak psy naporcovat!

Psí stehýnka na kari, uzené psí klobásky, lehký dietní salát či psí dorty. Takové „delikatesy“ z psího masa šlo ještě před několika lety najít na webu Vařímepsy.cz, který se stal terčem ostré kritiky a byl poté i smazán.

„Když se ke mně informace o těchto stránkách dostala poprvé, myslel jsem si, že je to jen recese. Některé věci tam uváděné mě ale nakonec přiměly k přesvědčení, že jde o vážně míněnou věc,“ řekl v minulosti pro deník Šíp Josef Zelený ze Záchranné stanice živočichů Zelené Vendolí u Svitav, který se snažil pobuřující internetové stránky nabádající k zabíjení a pojídání psů zarazit.

„Uvádí informace o tom, jak psí maso dobře naporcovat, skladovat, a také rady, jak psa v útulku vybírat, aby pojídači psů nevzbudili podezření,“ nechápal Zelený.

Nechutných rad a tipů bylo na výše uvedených stránkách nespočet. Mohli jste se tam například dočíst, jak psa správně naporcovat a jaká část jeho těla je nejchutnější.

„Tlapky jsou k jídlu nevhodné, ale dají se využít například na vývar z psího masa, který potřebujeme do jiných receptů,“ píše se u fotografie s roztomilým mopsem.

Na webových stránkách se velmi detailně psalo, jak naporcovat pejsky.

Nejvíce šokující ale nejspíše bylo, když autor webu dával lidem doporučení, jak odchytit a omráčit zaběhlého psa v parku.

„Podle mého názoru jsou proto rady, jak psa vybírat a jak se chovat, abych nevzbudil podezření, v rozporu se zákony a jsou trestně stíhatelné,“ řekl Svitavskému deníku veterinář Evžen Drozd.

Soudě podle rozsáhlého diskuzního fóra, v Česku se nacházelo a nejspíše stále ještě nachází hodně milovníků psího masa. 

Na webu si často vyměňovali různé tipy a zkušenosti. Jeden z diskutérů se tehdy například hodně podivoval nad tím, že jeho manželka s pojídáním psů nesouhlasí.

Krátce poté, co se o stránky Vařímepsy.cz začali zajímat novináři, byl jejich provoz pozastaven. Recepty a tipy, jak psy stáhnout z kůže a poté z nich udělat například chutný vývar, ale internetem kolují dál.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:20 čtvrtek 21. ledna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 28
  • 25
  • 24
  • 23
  • 23
  • 21