Příběhy fotbalových chuligánů, co válčí na Ukrajině: Mariupol brání „legenda“ z Kyjeva!

Avizovali, že bez váhání zabijí každého okupanta, který si dovolí vkročit do jejich země. Od kyjevských fotbalových chuligánů to nebyly žádné plané výkřiky. Drsní hoši, kteří před válkou řádili na fotbalových stadionech, svou rodnou hroudu nyní brání vlastníma rukama. Jeden z fotbalových raubířů je dokonce velitelem jednotky a se svými parťáky svádí boje u města Mariupol.

„Jsme připraveni bojovat. Zabijeme všechny, co vniknou do naší země,“ uvedli na začátku války na Ukrajině fotbaloví chuligáni Dynama Kyjev, kteří se pak dočkali obří podpory od svých kolegů z ostatních zemí. 

Velkou radost měli kyjevští tvrďáci také z pomoci od raubířů reprezentujících pražskou Slavii a Baník Ostrava.  

„Díky moc,“ napsali v češtině fotbaloví bitkaři, kteří nyní skrz sociální sítě barvitě popisují, jak brání svou zemi před ruskou armádou.

Na instagramovém profilu fanouškovské skupiny WBC (White Boys Club) se objevily příběhy několika chuligánů, kteří bez váhání vzali zbraň a šli do války. 

Někteří z nich už jsou bohužel po smrti.

„Denis byl zabit při nepřátelském ostřelování. Upřímně soucítíme se všemi příbuznými a slibujeme, že se pomstíme,“ vzkázali ranaři z Kyjeva, kteří zveřejnili i fotografii zavražděného Denise.

Mladý kyjevský fotbalový chuligán Denis padl ve válce. Jeho kamarádi slibují, že ho pomstí.

Mariupol brání bývalý chuligán! Je to hrdina, vzkazují kamarádi

Stejný profil na Instagramu informuje, že jedním z hrdinů války na Ukrajině je další kyjevský chuligán, Denis Prokopenko.

Chlapík, který ještě nedávno řádil na fotbalových stadionech, je dokonce velitelem jednotky, která svádí drsné boje s ruskou armádou u Mariupolu.

„Legendární velitel pluku A, který také reprezentuje naši tribunu, obdržel nejvyšší vyznamenání za odvahu a efektivní jednání při ochraně města Mariupol. Jsme neuvěřitelně hrdí na Denise a celý pluk, který nyní statečně brání naše města. Sláva hrdinům Ukrajiny,“ píší chuligáni na instagramovém profilu, kde se objevila i fotografie zmíněného Denise.

Denis Prokopenko, jeden z chuligánů, který nyní bojuje za Ukrajinu ve válce s Ruskem.

Skrz sociální sítě kyjevští chuligáni také pravidelně vyzývají další fotbalové fanoušky, aby se také aktivně zapojili do války na Ukrajině a pomáhali odrážet útoky Putinových vojsk.

„Naše země se ocitla tváří v tvář věčnému nepříteli, který po staletí zasahuje do naší svobody a nezávislosti. My, zástupci fanouškovských hnutí, jsme již zaujali svá místa. Vyzýváme všechny ukrajinské fanoušky, kteří se ještě nepřipojili, aby v tomto klíčovém okamžiku co nejdříve bránili vlast,“ uvedli nedávno hooligans Dynama Kyjev.

„Pokud to teď neuděláte, nepřítel k vám určitě přijde. Pouze sjednocení porazíme ruský odpad! Sláva národu,“ dodávají chuligáni, kteří nepochybují o tom, že válku nakonec vyhrají.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:30 středa 20. července 2022. Anketa je uzavřena.

  • 32
  • 21
  • 10
  • 9
  • 7
  • 5