Valenta z KSČM varuje před přílivem migrantů: Půjde o miliony a nejsme připraveni!

Migrační krize a s ní spojený přísun uprchlíků do Evropy, to jsou věci, které již dlouhou dobu trápí mnoho občanů České republiky. Pro tyto Čechy nenese dobré zprávy poslanec za KSČM Jiří Valenta.

Rodák z Plzně Jiří Valenta v rozhovoru pro server ParlamentníListy.cz uvedl, že Evropu čekají, co se přílivu migrantů týče, hodně těžké časy.

„Bohužel se domnívám, že skutečný masový exodus nás jako Evropu ještě čeká,“ nastínil zprvu Valenta. O jak velký exodus by podle dlouholetého člena KSČM mělo jít?

Valenta v rozhovoru mluví o desítkách milionů nových migrantů, kteří by měli zamířit do Evropy. 

„A to není jen žádné mé strašení, ale přenesená konstatace tvrzení zodpovědných úředníků ministerstva vnitra na Výboru pro evropské záležitosti PS PČR, jehož jsem místopředsedou,“ vysvětluje Valenta, který je jednoznačně pro odmítání takzvaných uprchlických kvót.

Podle poslance Jiřího Valenty navíc Evropa jako taková na blížící se masivní příliv migrantů není vůbec připravena. 

„Základní systémy státu a jeho desetimilionové ekonomiky, tedy sektory zdravotní, sociální, ale i bezpečnostní, jsou dlouhodobě podfinancované a nejsou nyní schopny absorbovat další prvky, které se do jejich financování nikdy nezapojily. Došlo by nejspíše k radikálnímu poklesu jejich dnešních standardů a postupem krátkého času i k jejich vyčerpání a následnému zhroucení,“ věští nepříliš růžovou budoucnost Evropy, potažmo Česka, Valenta.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 9:33 čtvrtek 26. dubna 2018. Anketa je uzavřena.

  • 20
  • 6
  • 4
  • 4
  • 3
  • 2