Znamená odmítnutá debata předzvěst konce Moravce? Tihle ho mohou nahradit
3/7

Daniela Písařovicová (39)

Původně to měla být ekonomka z VŠE, ale v promlouvání k dychtícím divákům se teprve našla. Písařovicová je na pomezí dvou přístupů, soukromé a veřejnoprávní stanice, v těch soukromých se drží statut, že zprávy uvádějí mluvící hlavy, klidně i modelky a missky, které neumí ani pořádně česky, hlavně že vypadají dobře, zato ve veřejnoprávní televizi se drží západní trend, že na místo, které má nyní Písařovicová, musíte mít nejen potřebnou odbornou kvalifikaci, ale musíte si na něj taky pěkně počkat a vyšlapat si ho od nuly.

Daniela Písařovicová je jednou z hlavních tváří Událostí, hlavního zpravodajského programu.

Daniela je někde mezi, vypadá jako modelka, ale zároveň si prošla celou potřebnou cestu k tomu, aby mohla od roku 2013 spolu s dalšími třemi moderátory uvádět nejdůležitější hlavní zpravodajství v Česku. Po odchodu Daniely Drtinové chybí v ČT jakýsi ženský element často maskulinních diskusí. Ten nestačí zaplňovat jen osamocená Marcela Augustová, která se mimo moderování Událostí prozatím specializuje na volební studia, jež spoluuvádí právě s Moravcem.

Daniela Písařovicová a Jakub Železný jsou, zdá se podle mnohých fotografií, velkými přáteli. Možná by jim slušelo i spolumoderování.

Písařovicová je, jak se zdá, velmi dobrá kamarádka se svým kolegou Železným, a tato chemie se projevuje i na obrazovce, když mají oba spolu vstupy. Možná by Česká televize mohla uvažovat o vytvoření nové moderátorské dvojice, jíž by patřil jí vlastní politický pořad. Těžko odhadovat, jestli by si samotná Daniela troufla na moderaci prezidentské debaty, ale každý musel jednou nějak začínat. I ona jistě měla svou první trému, když začala živě moderovat Události, nebo natočila svůj první vstup do zpráv. Od té doby ale ušla pořádný kus cesty a – i když to bude znít šovinisticky – tato pohledná a velmi schopná moderátorka by jako žena mezi dvěma kohouty přitáhla mnoho diváků.

3/7
Ohodnoťte článek

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:20 čtvrtek 17. května 2018. Anketa je uzavřena.

  • 69
  • 25
  • 14
  • 13
  • 11
  • 11