Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Klaus pálí ostrými do ČT: Manipulace jako za komunismu, Moravce bych fyzicky napadl!

    Klaus pálil do ČT i do její hvězdy Moravce. | foto: Koláž Expresu

    Z úst Václava Klause staršího (77) zazněla další ničivá kritika, která míří jak na Českou televizi, tak na její moderátorskou hvězdu Václava Moravce (44). Stačilo, aby se exprezidenta během setkání s občany někdo z přítomných zeptal na to, jak je to s objektivitou v České televizi, a už se začaly dít věci!

    Václav Klaus se svou manželkou Livií zavítal do obce Lípa u Zlína, kde vedl otevřenou diskusi s místními občany. Podle serveru Parlamentní listy se tam sešlo několik stovek lidí a během setkání Klaus nevyloučil kandidaturu na prezidenta.

    Nebyl by to Václav Klaus, kdyby nevyužil příležitost a veřejně si nerýpl do své „oblíbené“ Evropské unie.

    „Za masovou migraci, za statisíce, miliony migrantů, my za to neviníme arabský svět, africký svět ani islám. My za to viníme ty, kteří sem migranty pozvali a kteří jim dovolují, aby snadno, nehlídáním hranic, do Evropy pronikali. Našimi nepřáteli nejsou migranti, ale mými nepřáteli jsou soudruh Juncker a soudružka Merkelová,“ řekl před občany Klaus.

    „Ptáte-li se na prognózu slov jako migrace, multikulturalismus apod., já, alespoň za sebe, cítím naprostý pesimismus. Migrace tady je, zůstane, evropské elity nechtějí migraci zastavit. Evropské elity, které chtějí zlikvidovat národní státy, ponechat jeden stát: Evropu, těm jde o to, aby vytvořily nového evropského člověka. Komunismus chtěl také vytvořit nového komunistického člověka,“ sdělil dále exprezident, podle něhož Juncker a spol. chtějí vytvořit nového evropského člověka, kterého Klaus nazval „homo bruxellarum“.

    Václav Klaus starší opět pálil ostrými.

    Z publika poté padl dotaz týkající se objektivity České televize. Tento dotaz Klause motivoval k drsné kritice veřejnoprávního média.

    „To se vážně ptáte, objektivita České televize? Jediná možnost je říct totální absolutní neobjektivita, lhaní, nepravdy, manipulace veřejnosti blížící se pozdnímu komunismu. Já to považuji za naprosto děsivé. A nejen já,“ pálil ostrými Klaus, který je svým kritickým postojem k České televizi známý.

    „Nikdy jsem se neodvážil podívat na večerní televizní noviny, protože bych nespal. Nikdy bych se neodvážil podívat na pana Moravce a jeho Otázky, protože to bych se musel zbláznit. V první vteřinu bych skočil do auta, jel do televize a snažil se ho fyzicky napadnout, takže v životě jsem Moravce neviděl,“ řekl nejspíše tak trochu s nadsázkou Klaus.

    Bývalou hlavu státu nejspíše pořádně naštval jeden z posledních dílů Otázek Václava Moravce, kde moderátor řešil Václava Klause juniora a ve svém komentáři probral celou jeho rodinu. Vyjadřoval se například i k jeho nepříliš známému bratrovi, jenž s politikou nemá nic společného a pracuje v ČEZ. 

    „Je-li třeba zaměstnat syny, vypomůže tatínek s bývalým ředitelem polostátního gigantu ČEZ. Chtějí-li vyhodit syna z politické strany, protože když není po jeho, škodí, kde může, přispěchá na pomoc papá,“ uvedl ve svém pořadu Moravec.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 9:11 neděle 28. července 2019. Anketa je uzavřena.

    • Super
      283
    • Trapas
      35
    • Haha
      29
    • Tvl
      16
    • Sladký
      14
    • Cože
      10
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...